Mainos

Helsinkiläisnainen joutui ninjan näköisen varkaan uhriksi raitiovaunussa: "Joku tönäisi hänet takaa suoraan syliini"

Helsinkiläisen Jaana Vesterinen-Prähkyn työmatka sai keskiviikkoiltana ikävän käänteen: Hän joutui varkauden uhriksi raitiovaunussa Helsingin keskustassa. Kaiken lisäksi varasta on jälkikäteen vaikea tunnistaa, sillä hän oli todennäköisesti pukeutunut mustaan ninjatyyliseen asuun.

Jaana Vesterinen-Prähky oli noussut noin kello 18.45 raitiovaunu 6 T:n kyytiin Klaus Kurjen edestä Bulevardilta. Raitiovaunu oli täynnä, kuten siihen aikaan aina, ja ihmisiä seisoi käytävillä. Vesterinen-Prähky sai istumapaikan raitiovaunun keskiosasta.

– Rautatientorilla eteeni tuli kolmen ihmisen rysä. He tulivat aivan kiinni minuun, kun istuin siinä keskiosan taittopenkillä, Vesterinen-Prähky kuvailee MTV Uutisille.

Mies oli kuin tummiin pukeutunut ninja

Yksi kolmesta oli pukeutunut ninjatyylisiin mustiin vaatteisiin, jotka peittivät kasvot lukuun ottamatta silmiä. Oudolla ilmestyksellä oli suuri kassi kädessään. Vesterinen-Prähky arvelee varkaan olleen mies. 

– Pian mies tuupattiin tungoksessa lähes syliini, ja hän työnsi suuren kassinsa kiinni minuun. Tapahtuman jälkeen hän poistui nopeasti Kaisaniemen pysäkillä, Vesterinen-Prähky kertoo.

Varas pääsi Vesterinen-Prähkyn laukulle huomaamattomasti oman suuren kassinsa ansiosta.

– Valtava kassi taisi olla sivuista ja pohjasta auki, joten varas pystyy kumartelemalla ja työntelemällä sitä kassia tyhjentämään uhrin laukun.

Vesterinen-Prähky menetti hötäkässä lompakkonsa, ja sen mukana kaiken: ajokortit, Kela-kortit, anopin tärkeät paperit, lounassetelit ja kaiken mahdollisen, mitä kaksiosaiseen lompakkoon mahtuu.

Varkaat saivat 400 euroa automaatilta 

Lompakossa oli muun muassa pankkikortti, jota varkaat yrittivät käyttää heti pankkiautomaatilla. He ennättivät nostaa kortilla 400 euroa, mutta seuraavat nostot epäonnistuivat kortin kuoletuksen ansiosta. Varkaat saivat rahaa, vaikka lompakossa ei Vesterinen-Prähkyn mukaan ollut tunnuslukua. 

– Saamani selvityksen mukaan ryöstäjillä on käytössään teknisiä pankkikorttien tunnukset selvittäviä laitteita, joilla he pääsevät välittömästi nostamaan varoja uhrien pankkitililtä.

Vesterinen-Prähky on tehnyt varkaudesta rikosilmoituksen. Hän on järkyttynyt siitä, että tällaista sattuu julkisissa kulkuneuvoissa Helsingissä. Vesterisen-Prähkyn poliisilta saamien tietojen mukaan varkauden ovat hyvin yleisiä julkisissa kulkuneuvoissa Helsingissä. Hänen mielestään raitiovaunut ovat vaarallisia.

Miksi varkaista ei varoiteta?

– Ihmettelen suuresti, että varkauksista ei varoiteta mitenkään raitiovaunuissa. Lisäksi haluaisin raitiovaunuihin vartijat aivan kuin on metroissakin, Vesterinen-Prähky ihmettelee.

– Minua pelottaa se tosiasia, että kuka tahansa voi koska tahansa ja missä tahansa joutua varkauden uhriksi omassa kotikaupungissaan. Miksi poliisi ei varoita helsinkiläisiä tällaisista varaskoplista lainkaan, Vesterinen-Prähky kysyykin.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Helsingin uutisten haastatteleman rikoskomissario Petri Juvosen mukaan poliisi on hyvin tietoinen väestä, jotka tekevät rikoksi Helsingin julkisissa liikennevälineissä.

– Kyseessä ovat ulkomaisten taparikollisten ryhmät, joita tulee etenkin Romaniasta ja Bulgariasta. On hyvin tyypillistä, että tällainen joukkio aiheuttaa esimerkiksi ihmisruuhkassa jonkun hämmentävän tilanteen ja sitä apuna käyttäen varastaa lompakon tai kännykän, Juvonen kommentoi Helsingin uutisille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.