Nyt puhuu sarjasylkijän nuori naisuhri: Hän otti vauhtia ja sitten takkini ja kaulahuivini oli ihan hänen limassaan

Helsingin poliisin tietoon on viime päivien aikana tullut yli 10 kappaletta tahallista sylkemistapausta. Sarjasylkijän uhriksi joutunut nainen kertoo MTV Uutisille kohtaamisestaan pipopäisen miehen kanssa.

Minna* oli eräänä aamuna matkalla töihin, kun Kulosaaren metroaseman läheisyydessä tuulipukuun sonnustautunut mies lähestyi häntä päättävisesti. 

– Huomasin hänen yhtäkkiä vaihtavan kurssia. Mies siirtyi kävelytiellä toiselle puolelle ja tuli suoraan minua kohti, Minna muistelee.

Minna oli kiinnittänyt miehen kävelytyyliin huomiota jo kaukaa, sillä mies käveli tavallista nopeampaa vauhtia.

– Sitten hän otti vauhtia ja sylkäisi superisosti suoraan naamalle. Ehdin kääntää päätäni, mutta takkini ja kaulahuivini oli ihan hänen limassaan.

Tilanne oli salamannopeasti ohi ja sylkijä katosi vauhdikkaasti harppoen eteenpäin. Koska Minnalla oli kiire töihin, hän ei jäänyt hämmästelemään tapahtunutta sen enempää: hän kääräisi syljestä tahriintuneen huivinsa laukkuun ja jatkoi matkaansa töihin.

– Mies oli niin arvaamattoman oloinen, etten viitsinyt laittaa kampoihin. Vähän kummallinen olo siitä tuli, mutta ei hän muuten ollut mitenkään aggressiivinen, Minna kuvailee. 

Tältä mies näytti

Helsingin poliisin on kuvaillut sylkijää pitkäksi ja hoikaksi, noin 30-vuotiaaksi kantasuomalaiseksi mieheksi. Osa sylkijän uhreista on kuvaillut miestä pipopäiseksi, osa taas rastatukkaiseksi.

Minnan arvion mukaan mies oli keski-ikäinen.

– Kiinnitin huomiota siihen, että hänellä oli yllään tummansininen tuulipuku. Hänellä oli siis ulkohousut ja -takki, hän näytti ikään kuin viikonloppukävelijältä. Silloin oli tosi kylmä päivä, joten hänellä oli pipo päässä.

Minna kuvailee omituisesti käyttäytyneen miehen kävelytyyliä ”hieman kummalliseksi”.

– Hän käveli todella nopeasti ja tarmokkaasti: aivan kuin hän olisi sauvakävellyt ilman sauvoja.

Rikosilmoitus vireillä

Erikoinen tilanne ei saanut aikaan Minnassa pelkotiloja, vaan nainen kertoo hämmentävän tilanteen lähinnä vain naurattavan.

– Ei pelota kävellä siellä päin, mutta jos sama tyyppi tulee vastaan, vaihdan toiselle puolelle tietä.

Minna ei ollut aluksi aikeissa tehdä tapauksesta rikosilmoitusta, mutta hänen mielensä muuttui, kun havaitsi kyseessä olevan suurempikin ilmiö.

– Rikosilmoitus on työn alla, Minna vakuuttaa.

Helsingin poliisin tietoon on viime päivien aikana tullut yli 10 ilmoitusta samankaltaisesta tilanteesta.

*Sylkijän uhriksi joutuneen naisen nimi muutettu Minnaksi, sillä hän halusi antaa haastattelunsa nimettömänä.

Lue myös:

    Uusimmat