Mainos

Helsingin Salmisaareen rakentuu yksi maailman suurimmista sähköautojen latausjärjestelmistä

Helsingin Salmisaaressa sijaitsevassa pysäköintihallissa voi kesästä alkaen ladata sähkö- ja hybridiautoa noin 250 parkkiruudussa. Kyseessä on yksi maailman suurimmista latausjärjestelmistä.

Työeläkevakuutusyhtiö Varman ja sähköautojen latauspalveluita tarjoavan Parkkisähkön yhteisen hankkeen asennustyöt Salmisaaressa saadaan päätökseen kesäkuussa. Sen jälkeen kiinteistön käyttäjillä on mahdollisuus ladata kaikkia sähköautomalleja pysäköintihallissa. Varman lisäksi Salmisaaren kiinteistön käyttäjiä ovat muun muassa Danske Bank, Lemminkäinen ja Outokumpu.

Pysäköintihallissa on noin 250 parkkiruutua, ja kaikki parkkiruudut, jotka on mahdollista sähköistää, liitetään latausjärjestelmään. Salmisaaren pysäköintihalliin tuleva älykäs latausjärjestelmä kestää myös nopeiden teholatureiden aiheuttamaa kuormitusta. Latauslaitteen voi valita käyttötarpeen mukaan.

– Kysymyksessä on yksi maailman suurimmista yksittäisistä pysäköintihalleista, joihin tehdään tämänkaltainen lähes kaikki paikat kattava asennus, kertoo Parkkisähkön toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Sähköautojen määrä kasvaa lähivuosina voimakkaasti Suomessa, ja vuoteen 2030 mennessä ennustetaan teillämme liikkuvan arviolta 250 000 sähkö- ja hybridiautoa. Autokaupan mukaan sähköautojen myynnin suurin yksittäinen hidaste Suomessa on latauspisteiden vähyys.

– Kun sähköautot yleistyvät, tarvitaan latauspisteitä sinne, missä autot seisovat pidempiä aikoja. Tämä on huomioitu myös kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa ja vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee muun muassa kiinteistöjen ja uudisrakennusten sähköautovalmiutta, toteaa Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen.

– Pysäköintihallin sähköautovalmius edistää mainiosti tavoitettamme keventää Varman hiilijalanjälkeä, ja samalla kannustamme myös vuokralaisiamme ympäristöystävälliseen autoiluun. Parkkihallin autot ladataan vihreällä sähköllä, koska kiinteistössämme käytetty sähkö on vesivoimalla tuotettua, Pekonen lisää.

Kun Varman Salmisaaren parkkihallin asennus on valmis, voivat kiinteistön pysäköintipalvelujen käyttäjät tilata tarpeeseensa sopivan latauspalvelun Parkkisähköltä.

– Lataamisen tarjoaminen palveluna tehostaa kiinteistön omistajan roolia ja mahdollistaa samalla sähköautojen nopeamman yleistymisen, toteaa Räsänen.

Parkkisähkö on saanut hankkeeseen Tekesiltä tuotekehitystukea.

Lähde: Varma

***

1:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.