Mainos

Helsinkiin suunnitellaan kansainvälistä Eurooppa-koulua

Helsinkiin suunnitellaan Eurooppa-koulua tulevan EU:n kemikaaliviraston työntekijöiden lapsia varten.

Opetusministeriön työryhmän mielestä Helsinkiin on perustettava kansainvälinen Eurooppa-koulu tai -kumppanuuskoulu, joka aloittaisi toimintansa syksyllä 2008. Täysimittaisesti sen uskotaan toimivan vuoteen 2010 mennessä.

Ehdotuksen taustalla on halu palvella EU:n kemikaaliviraston henkilöstön lasten koulutustarpeita. Virasto perustetaan Suomeen ensi vuonna, ja se työllistää noin 500 henkilöä. Työryhmän arvion mukaan henkilöstöllä on yhteensä noin 300 lasta.

Eurooppa-koulussa annettaisiin opetusta kaksivuotisessa esikoulussa, viisivuotisessa alakoulussa sekä seitsenvuotisessa yläkoulussa ja lukiossa. Päättökokeena on European Baccalaureate - eli EB-tutkinto.

Helsingin Eurooppa-koulun opetuskieliksi on alustavasti suunniteltu englantia, ranskaa ja saksaa. Jokaisen lapsen tulee kuitenkin saada myös äidinkielen opetusta.

Tätä nykyä Eurooppa-kouluja on 13 ja niissä opiskelee noin 20 000 oppilasta. Koulujen toiminta perustuu Luxemburgissa 1957 allekirjoitettuun Eurooppa-koulujen perussääntöön.

Eurooppa-koulut on tarkoitettu ensisijaisesti EU:ssa työskentelevien virkamiesten lapsille. Heille koulu on maksuton, ja heitä on oltava oppilaista vähintään puolet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.