Helsinki veti historiallisen kadun päälle asfaltin – "Pyöräilijät olisivat joutuneet ajamaan nupukiveyksellä"

Tästä rikkeestä ei sähköpotkulautailija puhumalla selviä 0:16
Poliisin video: Tästä rikkeestä ei sähköpotkulautailija puhumalla selviä.

Helsingin kaupunki huomauttaa tiedotteessa, että Eteläesplanadin kohua aiheuttanut asfaltointi on vain väliaikainen. Asfaltoinnilla on tarkoitus edistää pyöräilyä ja sähköpotkulautailua Eteläesplanadilla sekä parantaa liikenneturvallisuutta.

Helsingin kaupungin ratkaisu vetää asfalttia Eteläesplanadin nupukivien päälle on aiheuttanut runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että Eteläesplanadin pyörätien siirto ajoradan viereen erottaa pyörä- ja sähköpotkulautaliikenteen selkeämmin kävelijöistä, jolloin liikkumisesta tulee kaikille mukavampaa ja turvallisempaa.

– Eteläesplanadin pyörätie asfaltoitiin väliaikaisesti, jotta pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat käyttäisivät sitä, eivätkä puiston puoleista asfaltoitua pintaa, joka muuttuu jalkakäytäväksi. Ilman asfalttia sähköpotkulaudat ja pyöräilijät olisivat joutuneet ajamaan nupukiveyksellä, mikä ei olisi ollut realistista etenkään sähköpotkulautojen osalta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kritiikkiä somessa

Yksi asfaltointia Twitterissä kritisoineista on Ilta-Sanomien pitkäaikainen päätoimittaja Ulla Appelsin, joka sanoi kaupungin perusteluiden pyöräilyn helpottamisesta vetävän hänet sanattomaksi.

– Pyöräilyn mukavuus pienellä matkalla menee historiallisten arvojen ohi, Appelsin harmitteli.

Artikkeli jatkuu Twitter-upotuksen alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Olosuhteet paranevat kaupungin mukaan erityisesti ravintola Kappelin kohdalla, jossa ei ole aiemmin ollut jalkakäytävää. Silti monet jalankulkijat ovat luulleet Kappelin takana kulkevaa pyörätietä jalkakäytäväksi. Kokeilun myötä se myös muutetaan väliaikaisesti sellaiseksi nyt, kun viereen on asfaltoitu uusi pyörätie.

Helsingin kaupunki huomauttaa, että historiallisen kivetyksen päälle vedetty asfaltti tullaan kuorimaan pois kokeilun päätyttyä. Pyörätien ja jalkakäytävän käyttöä seurataan kokeilun aikana liikennelaskennoin ja havainnointitutkimuksin.

Artikkelia muokattu 23.5. klo 9.15: Korjattu mukulakivi-sana nupukiveksi.

Lue myös:

    Uusimmat