Mainos

Helsinki-Vantaan lentokentän mystisen kaasuhavainnon syy selvisi? Oireet aiheutuivat ehkä poliisin oman sumuttimen vuodosta

Helsinki-Vantaan lentokentän mystisen hajun syy on ehkä selvinnyt. Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että oireet saattoivat aiheutua poliisin oman sumuttimen vuodosta.

Poliisi on selvittänyt viime torstaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtunutta tapausta, jossa monet ihmiset saivat hengitystieoireita. Tapahtumat johtivat lentoaseman terminaali kahden osittaiseen sulkemiseen.

Poliisin paprikasumute oireiden takana?

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan yhden tutkintalinjan perusteella on ilmennyt, että poliisipartion käytössä olleesta kaasusumuttimesta on mahdollisesti vapautunut niin sanottua oc-paprikasumutetta.

– Kyseessä on myrkytön tuote, joka voi aiheuttaa hetkellisiä ärsytysoireita silmissä tai hengityselimissä ja lähtee vedellä pesten pois. Poliisi korostaa, että torstaina sumutteelle altistuneilla ihmisillä ei ole tapahtuneen takia terveydellistä hätää eikä se vaadi terveydellisiä jatkotoimia, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisipartio oli tapahtuma-aikaan lentokentällä suorittamassa tehtävää. Poistuessaan turvatarkastusalueelta poliisipartion hallussa olevasta kaasusumuttimesta on mahdollisesti päässyt sumutetta ulos.

Asiasta on ilmoitettu poliisirikosasian syyttäjälle, joka tekee tutkinnanjohtajana arvion siitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Itä-Uudenmaan poliisilaitos jatkaa muiden tutkintalinjojen tutkintaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.