Mainos

Lentoaseman tyhjentänyt outo haju ei välttämättä oireiden syy – Poliisi: Tapaus ei tule jäämään mysteeriksi

Viranomaiset eivät ole saaneet selville Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalin eilen tyhjentäneen oudon hajun alkuperää, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi tiedotustilaisuudessa perjantaina. Nyt pohditaan myös sitä, onko haju ylipäätään liittynyt lentoaseman henkilökunnan saamiin selittämättömiin oireisiin.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että lentoasemalla suoritetuissa mittauksissa ei ole ilmennyt mitään tavanomaisesta poikkeavaa. Mittauksiin on saatu apua Puolustusvoimilta.

Myös kaikki Helsinki-Vantaan lentoaseman talotekniikkaan liittyvät asiat ovat viranomaisten mukaan kunnossa, eikä T2-terminaalin valvontakamerakuvista ole löytynyt selitystä lentoaseman henkilökunnan oireille.

Oireiden syynä ei ole viranomaisten mukaan myöskään pippurisumute tai kyynelkaasu. Pelastuslaitos ei havainnut lentoaseman työntekijöiden kuvailemaa outoa hajua saapuessaan paikalle eilen.

Altistuivatko työntekijät henkilökunnan tiloissa?

Pelastuslaitos tyhjensi T2-terminaalin saatuaan hälytyksen oudosta hajusta terminaalissa noin kello yhden aikaan torstaina. Terminaali avattiin jälleen vain muutamaa tuntia myöhemmin.

Oudolle hajulle altistui 27 ihmistä, jotka kuuluivat kaikki lentoaseman henkilökuntaan. Osa altistuneista sai tilanteessa oireita, muun muassa kurkun karheutta, yskää ja silmien kirvelyä.

12 heistä kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi. Viranomaisten mukaan suurin osa oireita saaneista oli naisia.

Tapauksessa ei epäillä rikosta. Poliisi pyrkii kuitenkin selvittämään tapahtumien kulkua ja sitä, olisivatko oireita saaneet työntekijät voineet altistua jollekin oireita aiheuttavalle aineelle esimerkiksi lentoaseman henkilökunnalle rajatuissa tiloissa. 

Vaikka tietoa oireiden syystä on toistaiseksi niukasti, poliisi on varma siitä, että tapaus ei jää mysteeriksi. Koska paikalla on ollut tapahtuma-aikaan niin paljon ihmisiä, tapahtumien kulusta tullaan saamaan haastattelujen myötä runsaasti tietoa.

Tapahtumapaikalla olleita kuullaan viikonlopun ja ensi viikon aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.