Mainos

Helsingin poliisi: Tuntematon kaasu maahanmuuttajien keskuksessa saattaa olla peräisin sulaneesta muoviastiasta

Ärsyttävä aine maahanmuuttajien koulutustiloissa Helsingin Mannerheimintiellä saattoi olla peräisin mikroaaltouunissa kärähtäneestä ruoka-astiasta, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisin mukaan tiloista löytyi keittiön roska-astiasta osin palanut ja sulanut muovinen ruoka-astia. Myös keittiön mikroaaltouunista on löydetty palojälkiä.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että se ei ollut löytänyt aineen alkulähdettä etsinnöistä huolimatta. Tuolloin pelastuslaitos kommentoi, ettei teon tahallisuutta voida poissulkea.

Koko rakennus evakuoitiin, kun ihmiset alkoivat yskiä ärsyttävän aineen vuoksi hieman ennen puoltapäivää. Ensimmäiset hengitysoireet havaittiin poliisin mukaan keittiön läheisissä tiloissa. 

Poliisi kertoo tiedotteessaan epäilevänsä, että hengitysoireiden taustalla on ruokapalosta aiheutunut savukaasu.

Yksistään koulutuskeskuksessa oli paikalla arviolta sata ihmistä. Ihmiset olivat evakuoituneet rakennuksesta ennen palokunnan saapumista.

Yksitoista altistui aineelle, ja heistä viisi kuljetettiin sairaalaan. Ensihoito on luokitellut oireet lieväksi altistukseksi.

– Tutkinnan ja hoidon yhteydessä heidän oireensa helpottuivat sen verran, että kaikille ei edes ole tarvetta sairaalahoitoon, kertoo palomestari Tomi Kuusamo.

Pelastuslaitos kertoi jo varhain, että ainetta on ainoastaan yhdessä tilassa. Paikalle lähetettiin 10 pelastusyksikköä ja 7 ensihoitoyksikköä.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö tutkii asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.