Helsinki-Vantaalle saapuneista matkustajista muutamilla ilmennyt oireita – karanteeni alkaa nyt jo lentokentältä

0:33

Vantaan vs. apulaiskaupunginjohtaja Anna Cantell-Forsbom kertoo STT:lle, että Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuvien matkustajien ohjaaminen on sujunut hyvin ja rauhallisesti.

– Tiedämme, että tänään on tulossa noin 3 000 matkustajaa. Eilisiltapäivästä tähän aamuun mennessä taas oli saapunut runsaat 1 000 matkustajaa, hän sanoo.

Perjantaina linjattiin, että kaikkien Suomeen ulkomailta palaavien matkustajien tulee olla kaksi viikkoa karanteenissa, ja karanteeni alkaa jo lentokentältä.

Palaajat jaetaan neljään ryhmään

Paluumatkustajat täyttävät jo ennen koneeseen nousua lomakkeen, jossa he kertovat, minne ovat menossa, millä kuljetuksella sekä sen, onko heillä mahdollisia oireita. Sen perusteella matkustajat jaetaan heidän saapuessaan neljään eri ryhmään.

Jos matkustajalla on koronavirukseen viittaavia oireita, hänet ohjataan terveydenhuollon neuvontapisteeseen. Sen jälkeen hänet voidaan ohjata näytteenottoon ja hotellimajoitukseen odottamaan näytteenoton vastauksia. Mahdollinen perhe tai muu matkaseurue seuraa mukana.

– Puolen päivän aikoihin noin tuhannesta matkustajasta seitsemällä oli oireita, Cantell-Forsbom arvioi.

Oireet eivät vielä tarkoita, että matkustajalla olisi koronavirustartunta.

Myös Finavian viestinnästä kerrotaan STT:lle, että lentokentällä on ollut rauhallinen tilanne. Lentoja on saapunut tänään muun muassa Miamista ja Bangkokista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja