Mainos

Helsinki sallii talviterassit

Talviterassit ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa suosiota esimerkiksi Norjassa ja Irlannissa, joissa ravintolatupakoinnin kieltävä laki on ollut voimassa kauemmin kuin meillä. Nyt myös Helsingin kaupunki sallii talviterassit.

Kesäkuun alussa tiukentunut tupakkalaki pitää ravintoloiden terassit auki talvellakin. Ravintolat voivat hakea lupaa ympärivuotiselle tarjoilulle lämmitetyillä talviterasseilla. Tupakoida saa vaikkapa pipo päässä hyisellä kesäterassillakin.

Viranomaiset suhtautuvat kaksijakoisesti talviterassien sallimiseen Helsingissä. Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta päätti tänään kokouksessaan, että ravintolat saavat pitää terasseja auki ympäri vuoden.

Poliisi muistuttaa, että talviterassit saattavat synnyttää meluhaittoja. Kaupungin rakennusviraston mukaan terassit aiheuttavat vaikeuksia jalkakäytävien kunnossapidolle lumisissa oloissa.

Lumitöistä eripuraa

Jalkakäytävien talviauraus kuuluu kiinteistöille Etelä-Helsingissä suurin piirtein Lauttasaaren, Hakamäentien ja Koskelantien rajaamalla alueella. Muualla kunnossapidosta on vastuussa kaupunki.

-Joissain kohdissa on varmasti niin, ettei aurakalusto pääse läpi. Aivan takuulla törmätään ongelmiin, huomautti ylläpitotoimiston päällikkö Pekka Isoniemi Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Valtaosa talviterasseista nousee keskustan liepeille. Kaupungin kiinteistöviraston halli- ja ulkomyynnin päällikkö Tapio Sademies kiistää mahdolliset ongelmat jyrkästi.

-Emme anna talvilupaa, ennen kuin puhtaanapito talvisin on selvitetty. Lisäksi suurimmassa osassa terasseista pöydät ja tuolit tuodaan ulos, eikä niitä varmaankaan tuoda, jos on lumimyräkkä, Sademies sanoi.

Jo 40 hakemusta jätetty

Noin 40 ravintolaa on jo jättänyt lupahakemuksensa kaupungin kiinteistövirastolle. Määrän odotetaan nousevan sataan lähiviikkoina. Valtaosa talviterasseista nousee keskustan liepeille.

Talviterassit ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa suosiota esimerkiksi Norjassa ja Irlannissa, joissa ravintolatupakoinnin kieltävä laki on ollut voimassa kauemmin kuin meillä.

Monilla terasseilla on tarjoilun ja tupakointimahdollisuuden lisäksi viihtyvyyttä kohentavia lämmittimiä. Ravintolat myös lainaavat asiakkailleen takkeja, jotta terassilla tarkenee.

Turussa toimi viime talvena joulun alla ainakin kolme talviterassia, joilla oli myös tarjoilua. Täksi talveksi lupaa on hakenut vasta yksi ravintola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.