Helsinki on yksi parhaista paikoista maailmassa, hehkuttaa brittiläinen lifestyle-lehti – nämä kolme kaupunkia ylsivät edelle

Taianomainen timelapse-video: Helsinkiläiskuvaaja ikuisti valonäytöksen taivaalla 1:26
Taianomainen timelapse-video: Helsinkiläiskuvaaja ikuisti valonäytöksen taivaalla

Helsinki sijoittui jälleen korkealle brittiläisen Monocle lifestyle-lehden listauksessa yhtenä maailman parhaaana kaupunkina maailmassa asua. Muun muassa turvallisuus, meri ja puhdas ilma saivat raadilta kiitosta.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Listat tehdään elämänlaatua mittaavalla Quality of Life Survey -vertailulla, jossa tarkastellaan esimerkiksi rikostilastoja, ambulanssin nopeutta, pyöräväylien määrää ja mahdollisuuksia liikkua luonnossa.

Tänä vuonna tarkasteltiin erityisesti myös koronapandemian jälkeistä muutosta työelämässä, elinkustannusten nousua ja "halua hengittää helpommin." Tämä tarkoittaa, että vertailussa kaupungit saivat pisteitä muun muassa uimapaikoista ja raikkaasta ilmasta.


Monocle ylistää Helsinkiä kaupunkina, joka pystyy yhdistämään toiminnallisuuden ja hauskuuden. Lehden mukaan Helsinki on myös yksi turvallisimmista pääkaupungeista maailmassa ja meren ympäröimässä Helsingissä luonto ja raikas ilma ovat aina lähellä.

Viime vuonna Helsinki oli vastaavassa tilastossa kolmas. Helsingin kaikkien aikojen paras sijoitus vertailussa oli kärkisija vuonna 2011. Tämänvuotinen vertailu ilmestyy kokonaisuudessaan heinä-elokuun Monocle-lehdessä. 

Vuoden 2022 top 10:
1. Kööpenhamina
2. Zürich
3. Lissabon
4. Helsinki
5. Tukholma
6. Tokio
7. Wien
8. Sydney
9. Vancouver
10. Taipei

Lue myös:

    Uusimmat