Mainos

Helsinki on saamassa Vantaan Västerkullan

Vantaan kaupunginvaltuuston ratkaisu merkitsee samalla sitä, että Helsinki on saamassa maarajan Sipooseen. Helsinki havittelee Sipoosta noin 5000 hehtaarin aluetta.

Vantaan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt lopulta esityksen Västerkullan kiilan liittämisestä Helsinkiin. Päätös tehtiin eilen illalla kahden äänestyksen jälkeen äänin 47-17. Kolme valtuutettua äänesti tyhjää.

Valtuusto hyväksyi Etelä-Suomen lääninhallitukselle osoitetun lausunnon, jossa kaupunki ilmaisee tukensa Helsingin hankkeelle. Vantaa asetti hyväksymiselle kuitenkin muutamia lisäehtoja, jotka liittyvät pääkaupunkiseudun liikenneratkaisuihin.

Vantaa esittää lausunnossaan, että kehäradan rakentaminen ja Kehä III:n parannustoimenpiteet tulee suorittaa viipymättä. Vantaa haluaa myös, että metroa tulee jatkaa pikaisesti Sipooseen. Lisäksi kaupunki pitää tärkeänä Sipoonkorven luonnonsuojelualueen kehittämistä kansallispuistona.

Västerkullan liittämisestä Helsinkiin oli tehty kahdeksan huomautusta, joissa esitettiin liitoksen hylkäämistä. Valtuuston hyväksymässä lausunnossa ne todettiin perusteettomiksi.

Helsinki on esittänyt Västerkullan liittämistä Vantaasta, koska se toisi Helsingille ja Sipoolle maarajan. Kaikkiaan Helsinki on vaatinut Lounais-Sipoosta noin 5000 hehtaarin aluetta.

Marraskuun loppupuolella alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen asettama selvitysmies Pekka Myllyniemi esitti, että Helsinkiin liitettäisiin vajaan 3000 hehtaarin alue. Myllyniemi esitti selvityksessään, että kuntaliitokset toteutettaisiin vuoden 2009 alusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.