Helsinki laati suunnitelman: Jos koronatilanne pahenee, eri vuosiluokat käyvät koulua vuoroin etänä, vuoroin lähiopetuksessa – nuorimmille vain lähiopetusta

9:35
Rehtorit antavat viranomaisille koronakriisin hoidosta tyydyttävän arvosanan.

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt, että opetusta voidaan totetuttaa poikkeusjärjestelyin koronatilanteen niin vaatiessa.

Poikkeuksellisiin järjestelyihin kuuluisi muun muassa etäyhteyksien ja lähiopetuksen yhdistäminen, jolloin osa luokista voisi työskennellä vuoroin ja lyhytaikaisesti etäopetuksessa.

Kaupunginhallituksen mukaan koronatilanteen vaatiessa vuosiluokkien 4-6 ja 7-10 opetus järjestettäisiin kolmen viikon jaksoissa siten, että osa vuosiluokista olisi viikon etäopetuksessa ja kaksi viikkoa lähiopetuksessa.

Riippuen koulusta, myös 4-5-luokkalaiset pysyivät kokonaan lähiopetuksessa.

Perusopetuslain mukaan, jos opetusta ei tartuntatautilain nojalla annettavan päätöksen johdosta voida järjestää turvallisesti, voidaan opetuksessa siirtyä poikkeuksellisiin järjestelyihin enintään kuukaudeksi kerrallaan. 

Tämä lainmuutos on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka, jotta kunnat voisivat arvioida paikallisen tartuntatilanteen mukaan, ovatko poikkeusjärjestelyt tarpeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja