Mainos

Metro ei kulje lainkaan vanhalla rataosuudellaan tammikuun puolivälissä

7:20

Metroliikenteeseen tulee merkittäviä katkoksia 11.–13. tammikuuta, HKL tiedottaa.

Video: Länsimetro joutui tositestiin kun työmatkaliikenne alkoi vuosi sitten marraskuussa

Helsingin rataosuudelle Lauttasaaren ja Mellunmäen/Vuosaaren välille otetaan käyttöön uusi asetinlaite. Laitteen vaihdon aikana liikennöinti Itäkeskuksesta itään Mellunmäen ja Vuosaaren asemille päättyy perjantaina 11. tammikuuta kello 17.30. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei kulje lainkaan Lauttasaaresta idän suuntaan.

Lauttasaaren ja Matinkylän välillä metro liikennöi viikonloppuna 5 minuutin vuorovälillä. Kaikki metrot ajavat Matinkylään asti, kun normaalisti osa junista kääntyy takaisin itään jo Tapiolassa.

Asetinlaite ohjaa opastimia ja vaihteita, antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla sekä varmistaa, että junalle on vapaa kulkureitti ja junien välillä säilyy turvallinen etäisyys.

Liikenne alkaa maanantaina 14.1. normaalin aikataulun mukaisesti. Liikennekatkoksen aikana metroradalla liikkuu junia, kun uutta asetinlaitetta koekäytetään.

Metroliikennettä korvaavat 99-bussit, raitiovaunu 11 sekä bussit 147N sekä 20X ja 21X. Lisätietoa korvaavasta liikenteestä on saatavilla HSL:n verkkosivuilla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja