Helsingissä kokeillaan uutta tapaa – auto käyttöön kuukausimaksulla

Auto käyttöön kuukausimaksulla 4:20

Autokauppa hakee uusia tapoja lisätä autojen myyntiä. Rahoitusyhtiö Santander ja Arita Helsinki kokeilevat Helsingin Itäkeskuksessa mallia, jossa auton ostaminen ja käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Autokaupan voi tehdä muiden ostosten ohessa ja kuukausimaksu sisältää myös huollot ja vakuutukset.

–  Ihmisiin vetoaa tänä päivänä se, että on budjetoitu valmis kuukausierä, mikä sisältää kaiken, sanoo rahoitusyhtiö Santandrin johtaja Hannu Heliö.

– Tuomme autokaupan tänne, missä muutenkin vietetään aikaa ja käydään ostoksilla ja hamme näin lisää kiinnostuneita asiakkaita, kertoo Arita Helsinki -yhtiön toimitusjohtaja Jouni Jokinen.

"Ihmiset ovat valmiita nopeisiin päätöksiin"

Tarjolla oleva Nissan Note ei ole markkinoiden ihan kaikkein pienin vaan siitä seuraavaa kokoluokkaa. Jos autolla ajetaan enintään 30 000 kilometriä vuodessa, kuukausimaksu on 299 euroa. Kolmen vuoden sopimuksella auton käyttö vakuutuksineen ja huoltoineen, ilman polttoainekuluja, maksaa siis liki 11 000 euroa. Hinta nousee, jos kilometrejä kertyy enemmän.

– Koko konsepti perustuu siihen, että myydään tätä yhtä mallia ja yhtä väriä, jolloin on voitu tilata tehtaalta samalla kertaa paljon autoja, toteaa Heliö.

– Tavoitteena on myydä kymmeniä autoja kuukaudessa Itäkeskuksen myymälästä, sanoo Jokinen.

Jos luottotiedot ja maksukyky ovat kunnossa, auton saa käyttöönsä saman tien – joko kauppakeskuksen myyntipisteestä tai metromatkan päässä olevasta liikkeestä.

Koeajokin onnistuu, mutta yhä enemmän liikkeellä uskotaan olevan myös ihmisiä, jotka ovat valmiita nopeisiin päätöksiin.

– Kymmen vuotta sitten uuden auton ostaja kävi liikkeessä viisi kertaa ennen päätöksentekoa, nyt käydään keskimäärin 1,4 kertaa, kertoo Heliö.

Lue myös:

    Uusimmat