Helsingissä jälleen luvassa ruuhkia ja liikennekatkoja: EU-ministerikokous sekoittaa liikennettä iltaan asti

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen valtiovarainministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla loppuviikon ajan, Helsingin poliisi kertoo.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Helsingin keskustan ja lentokentän välisillä reiteillä vieraiden saapuessa torstaina sekä heidän poistuessa lauantaina.

Tänään torstaina on odotettavissa liikennekatkoksia Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan hotellien välillä iltapäivästä aina iltaan asti.

Perjantai- ja lauantaiaamuina liikenne häiriintyy Helsingin keskustassa vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle Finlandia-talolle. Liikenteessä on katkoksia myös perjantaina iltapäivällä, kun kokousvieraita siirtyy Finlandia-talolta takaisin hotelleihin ja sieltä iltaohjelmiin noin kello kuuden aikaan.

Pyöräliikenne ja jalankulku on kielletty Finlandia-talon ympäristössä. Töölönlahden ympäri pääsee kiertämään aivan rantaa pitkin. Torstaista lauantaihin rajoitetaan myös ilmailua Finlandia-talon ympäristössä.

Poliisin mukaan liikennevaikutukset jäävät viime EU-kokousta vähäisemmiksi, muun muassa vieraiden poistuessa maasta lauantaina, jolloin liikennettä on vähemmän.

Juttua täydennetty kello 17.42.

Lue myös:

    Uusimmat