Mainos

Liikenne ruuhkautuu pääkaupunkiseudulla sunnuntaista alkaen, myös joukkoliikenteessä muutoksia – näille alueille ruuhkat keskittyvät EU-kokouksen aikana

8:12
MTV Uutiset Live seurasi, kuinka viikko sitten järjestetty EU-kokous vaikutti pääkaupunkiseudun liikennejärjestelyihin.

Maatalousministerien epävirallinen EU-kokous vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen sunnuntaista alkaen, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan maatalousministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin erityisesti Helsingissä ja Vantaalla sunnuntaista tiistaihin.  

Helsinkiin vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle sunnuntaina, jolloin liikennekatkoksia on odotettavissa Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan hotellien välillä sunnuntai-iltaan asti.

Maatalousministerien kokouksen viimeisenä päivänä tiistaina liikennekatkoksia on luvassa Helsingin ydinkeskustassa, kun vieraita siirtyy hotelleista kokouspaikalle Finlandia-talolle aamukahdeksan ja -yhdeksän välillä. 

Vieraiden poistuminen Helsingistä puolestaan ruuhkauttaa liikennettä Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä noin kello 13 alkaen.

Vältä näitä alueita EU-kokouksen aikana

Merkittävimmät liikennevaikutukset näkyvät Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä.

– Helsinkiin saapumiseen sunnuntaina ja Helsingistä poistumiseen tiistaina kannattaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä, esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Joukkoliikenteessä muutoksia – myös jalankulkijoille rajoituksia

Tiedotteen mukaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia – erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Joukkoliikenteen poikkeavuuksista tiedotetaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, sillä alue on kokonaan eristetty. Poliisin mukaan Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään kulkemalla rantaa pitkin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja