EU-tapaamiset aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä Helsingin keskustan liikenteessä perjantaihin asti

Tänään käynnistyvä EU:n epävirallinen kilpailukykyministerikokous vaikuttaa Helsingin liikenteeseen merkittävästi, kertoo Helsingin poliisi. Ministerikokous jatkuu perjantai-iltapäivään asti.

Myös Euroopan komissio vierailee Helsingissä, kun komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja komission jäsenet tapaavat Suomen hallituksen. Vierailu alkaa torstai-iltana pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa ja jatkuu Säätytalolla perjantaiaamuna.

Ministerikokous aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia erityisesti Finlandia-talon ympäristössä koko torstain ajan, arviolta noin kello 8–24. Vieraat liikkuvat hotelleistaan myös iltatilaisuuksiin, poliisi kertoo.

– Merkittävimmät liikennehaitat keskustassa ovat kokouspaikkana olevan Finlandia-talon ympäristössä ja ylipäätään Mannerheimintiellä, mutta liikennekatkoksia on muuallakin ydinkeskustan alueella, esimerkiksi joidenkin hotellien ympäristössä, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen poliisin tiedotteessa.

Kokousten päättyminen vaikuttaa perjantaina liikenteeseen merkittävästi Helsingin ulosajoväyliltä Helsinki–Vantaan lentoasemalle. Tuolloin liikenteeseen on luvassa viivästyksiä reitillä Mannerheimintie–Kehä I–Tuusulantie noin kello 8–19.

Pyöräilyä ja jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin, poliisi kertoo.

Poikkeuksia joukkoliikenteessä, dronet lentokiellossa

Helsingin keskustan joukkoliikenteessä on myös viivästyksiä ja poikkeusjärjestelyitä vierailujen takia, kertoo Helsingin seudun liikenne (HSL).

Liikenneruuhkia on odotettavissa koko läntisessä kantakaupungissa ja keskustassa, joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia lähijunaa, metroa sekä poikittaisia bussilinjoja. HSL kehottaa myös varaamaan aamulla ylimääräistä aikaa matkustamiseen.

Busseja ei ajeta torstai- ja perjantaiaamuna Mannerheimintiellä Oopperan eteläpuolelta. Joukkoliikenne alueella on mahdollista vain raitiovaunuilla torstaina kello 9.30 asti sekä perjantaina kello 7–9. Poikkeusaikoina liikennöidään erikseen 4S-raitiovaunua Oopperalta Kauppatorille.

Elielinaukiolle normaalisti liikennöivät bussit kulkevat poikkeusjärjestelyjen aikana Mäntymäen kentältä, jossa on väliaikainen lähtö- ja päätepysäkki.

Myös ilmailua rajoitetaan perjantai-iltaan kello 21 asti. Drone-lennokkeja ei saa lennättää Finlandia-talon ympäristössä. Lentokieltoalue on neliön muotoinen alue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.

Kielto johtuu EU-ministerikokouksen turvallisuusjärjestelyistä. Lisäksi poliisilla on alueella omaa lentotoimintaa miehittämättömillä ilma-aluksilla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja