Mainos

Liikenneruuhkiin turhautuneilta ihmisiltä sadellut palautetta poliisille – näin vältät seisoskelut EU-kokouksen ruuhkissa

8:12
MTV Uutiset Live kertoo tämänkertaisen EU-kokouksen pahimmat ruuhkapaikat ja -ajat.

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen valtiovarainministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla loppuviikon ajan.

Tämänkertainen kokous ei ole ensimmäinen kerta, kun Helsinkiin kerääntyy Euroopan päättäjiä Suomen EU-puheenjohtajuuden aikana. Epäviralliset EU-ministerikokoukset ovat aiheuttaneet liikennehaittoja kesän aikana neljästi aiemminkin.

Sen ovat pääkaupunkiseutulaiset huomanneet, ja poliisi on saanut osansa ihmisten turhautumisesta ruuhkiin.

– Kyllä on tullut asiakaspalautetta ruuhkissa seisoneilta ihmisiltä. Ymmärrän sen varsin hyvin, kun on omat menot ja kiireet, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta kommentoi MTV Uutiset Livelle torstaina.

– Isot kansainväliset kokoukset, joissa liikutellaan satoja ja satoja diplomaattitason kokousvieraita, aiheuttavat hetkellistä haittaa liikenteelle.

Toiseksi viimeistä viedään

Lehtinen muistuttaa, että käynnissä oleva valtiovarainministerien kokous on viimeistä edellinen Suomen puheenjohtajuuskauden kokous, joka vaatii veronsa pääkaupunkiseudun liikenteelle.

Valtiovarainministerikokouksen jälkeen luvassa on enää sunnuntaina 22. syyskuuta alkava maatalousministerien kokous, joka vaikuttaa suuremmin liikennejärjestelyihin.

– Autoilijat voivat siinä mielessä huokaista helpotuksesta.

EU-kokousten liikenneruuhkien aikaisilta onnettomuuksilta ollaan Lehtisen mukaan toistaiseksi vältytty tyystin.

Missä pahimmat ruuhkat?

Tälläkin kertaa merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Helsingin keskustan ja lentokentän välisillä reiteillä vieraiden saapuessa torstaina sekä heidän poistuessa lauantaina.

Tänään torstaina pahimmat ruuhkat ovat sijoittuneet alkuiltaan, kun kokousvieraiden pääsaattueet matkustavat Helsinki-Vantaan lentokentältä keskustan hotelleihin, ylikomisario Lehtinen kertoo.

Huomenna perjantaina ruuhkia on odotettavissa Helsingin ydinkeskustaan kello 7.45–9.00, kun vieraat siirtyvät hotelleiltaan kokouspaikalle Finlandia-talolle. Vastaavasti kokouspäivän päätteeksi liikenne ruuhkautuu tunnin ajaksi kello 17.45 alkaen.

Kokous päättyy lauantaina

Lauantaina liikenne ruuhkautuu jälleen aamulla vieraiden siirtyessä Finlandia-talolle. Kokouksen päätyttyä lauantai-iltapäivänä liikenne ruuhkautuu jälleen lentokentälle vievillä tieosuuksilla yhden aikaan iltapäivällä.

– Jos lauantaina yrittää ajaa Mannerheimintietä kello 13.30, niin se ei kyllä onnistu. Mutta jos kiertää Sörnäisten rantatien ja Lahdenväylän kautta, niin hyvin pääsee pohjoiseen pois kaupungista, Lehtinen vinkkaa.

Poliisin mukaan liikennevaikutukset jäävät viime EU-kokousta vähäisemmiksi, muun muassa vieraiden poistuessa maasta lauantaina, jolloin liikennettä on vähemmän.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja