Helsingin Tapanilassa vuokrataan purkukuntoista paritaloasuntoa – "Keittiössä ei voi laittaa ruokaa, koska hormista valuu mustaa liejua"

Helsingin Tapanilassa vuokrataan pientaloasuntoa, jonka huono kunto käy ilmi ilmoituksesta. Purkukuntoinen asunto oli ensin myytävänä, mutta koska se ei mennyt kaupaksi, omistajat laittoivat sen vuokrattavaksi.

Pientaloalueella Helsingin Tapanilassa vuokrataan paritaloasuntoa, jonka heikko kunto herättää ihmetystä.

Vuokralle tarjotaan 70 neliön asuntoa, jonka pihapiiriin kuuluu lisäksi puu- ja sähkölämmitteinen sauna ja leikkimökki. Asunto on ilmoituksen mukaan "kolmio vehreällä ja rauhallisella pientaloalueella."

Asuntoa kuvataan purkukuntoiseksi. Oikotie-palvelussa olevan ilmoituksen mukaan asunnossa on myös "kosteusvaurio, eikä keittiössä voi laittaa ruokaa, koska hellan lämmetessä hormista valuu mustaa liejua, vaikka liesituuletin ei ole edes päällä."

Mustan liejun alkuperää tai koostumusta ei ilmoituksessa mainita.

Vuokrapyyntö on 650 euroa. Vuokranantaja pyytää lisäksi kahden kuukauden takuuvuokraa. Vuokrasopimuksen voisi irtisanoa aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua sopimuksen solmimisesta.

Ilmoitus on tällä hetkellä asuntosivusto Oikotien katsotuin ilmoitus koko maassa.

Paritaloon kuuluu lisäksi yksiö omalla keittiöllä ja sisäänkäynnillä. Niiden kunto ei ilmoituksesta käy ilmi.

Ilmoituksessa mainitaan asunnon sijaitsevan 800 metrin päässä päiväkodista ja 500 metrin päässä peruskoulusta.

Yhteensä 1 376 neliön suuruista tonttia, jolla asunto sijaitsee, on myyty toukokuulle asti kahtena erillisenä 917 ja 459 neliön kokoisena pientalotonttina asuntosivusto Etuovi.comissa. Kesäkuun alussa koko tontti ostettiin 395 000 eurolla. 

Terveydelle vaarallisen asunnon vuokrasopimuksen voi purkaa heti

Huonokuntoisenkaan asunnon vuokraaminen ei välttämättä ole lainvastaista.

Laki asuinhuoneistojen vuokraamisesta jättää tilaa sopimusvapaudelle, sillä lain mukaan "huoneiston on vuokrasuhteen alkaessa ja sen aikana oltava sellaisessa kunnossa kuin vuokralainen huoneiston iän, alueen huoneistokannan ja muut paikalliset olosuhteet huomioon ottaen kohtuudella voi vaatia, jollei muusta kunnosta ole sovittu."

Huonokuntoisenkin asunnon voi siis antaa vuokralle, kunhan asunnon kunnosta on sovittu etukäteen.

Toisaalta saman lain mukaan vuokralaisella on myös välitön oikeus purkaa vuokrasopimus "jos vuokralaisen, hänen kotiväkeensä kuuluvan tai vuokralaisen palveluksessa olevan terveydelle aiheutuu ilmeistä vaaraa huoneiston käyttämisestä sopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen."

2.7. klo 7.49: Juttuun lisätty tieto tontin ostamisesta kesäkuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat