Helsingin Starbucksista tulee uniikki – maailmalla ei vastaavaa konseptia!

Akateemiseen Kirjakauppaan tänä vuonna avattava Starbucks-kahvila kunnioittaa Alvar Aallon kädenjälkeä.

Kahvilaketju Starbucks avaa Akateemiseen Kirjakauppaan Pohjoisesplanadin ja Keskuskadun kulmaan keskustan ensimmäisen kahvilansa vielä tämän vuoden aikana. Akateeminen Kirjakauppa juhlii 120-vuotista taivaltaan ja myymäläuudistuksen vuoksi myös amerikkalainen kahvilakulttuuri saa jalansijaa Kirjatalosta.

– Asiakaskyselyn mukaan kahvin tuoksu kuuluu olennaisesti kirjakauppaan, joka koetaan ihmisten olohuoneena ja rauhoittumisen paikkana. Starbucks on maailmanluokan brändi ja edelläkävijä, joten se istuu tähän ainutlaatuiseen miljööseen erinomaisen hyvin, Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon johtaja Tuija Wänttinen valaisee.

Vuodesta 1969 saakka Kirjatalossa toiminutta Akateemista Kirjakauppaa uudistetaan Alvar Aallon alkuperäistä suunnittelua silmälläpitäen. Myös kahvilasta on tarkoitus tehdä konseptiin sopiva uniikki taukopaikka, jonka sisustus vastaa muuta miljöötä. Kaupan kirjallisuuden hyödyntäminen kahvikupposen äärellä tulee Wänttisen mukaan olemaan asiakkaiden etuoikeus.

– Meidän Starbucksista tulee Pohjoismaiden ensimmäinen konseptikahvila. Samanlaista ei löydy mistään muualta maailmasta, Wänttinen linjaa.

Starbucksia Suomessa operoivan ruoka- ja juomapalveluiden tuottajan SSP Pohjoismaiden toimitusjohtaja Kalle Ruuskanen iloitsee kahvilaketjun hyvästä vastaanotosta. Suomen ensimmäinen Starbucks Helsinki-Vantaan lentoasemalla on luonut pohjaa ketjun menestymiselle myös muualla maassa.

– Lentokenttäympäristö on monikulttuurinen ja kansainvälinen, joten ensimmäisen kahvilan sijoittaminen sinne oli luontaista. Uuden kahvilan avaamista Helsingin ydinkeskustaan oli pohdiskeltu pitkään, mutta sopivaa paikkaa ei tullut aiemmin vastaan. Halusimme A-luokan paikan, kulmauksen, jollaisia ei ole Suomessa muita kuin yksi, Ruuskanen hehkuttaa.

Ruuskanen on vakuuttunut siitä, että uudesta kahvilasta tulee nuorten ja aikuisten kaupunkilaisten kohtauspaikka kodin ja työn välillä.

– Starbucks tulee muokkaamaan kaupunkikuvaa ja avartamaan suomalaista kahvin take away -kulttuuria. Me tulemme tekemään kahvilakentällä jotain uutta ja ainutkertaista, Ruuskanen vinkkaa.

Kirjatalon toisessa kerroksessa sijaitseva Cafe Aalto jatkaa edelleen toimintaansa. Kirjakaupan remontin odotetaan edistyvän kesän aikana. Starbucksin tarkka avajaispäivä selvinnee viimeistään syksyllä.

Tanja Korpela/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja