Mainos

Helsingin pörssi

Kurssien suunta kääntyi tänään jälleen laskuvoittoiseksi. Hex-yleisindeksin mukaan vaihtokurssit tippuivat päivän aikana keskimäärin 1,4 prosenttia, ja voimakkaimmin osakkeiden hinnat halpenivat finanssiryhmien ja teollisuudessa Nokian osakkeilla. Pörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 590 miljoonaa markkaa.

Myös muita Euroopan pörssejä leimasi epävarmuus ja kurssit olivat niissä pääosin laskussa. New York päätyi eilisen vahvan aloituksen jälkeen lopulta lähes nollalinjalle, ja myös tänään Wall Street avautui nousevin kurssein.

Meklariarvioiden mukaan kursseja painoivat Helsingissä epävarmuus ja sijoittajien voittojen kotiutukset. Myyntipuolella oli markkina-arvioiden mukaan myös paljon ulkomaisia sijoittajia.

Nokioiden hinnat halpenivat pitkin päivää ja viimeiset kaupat Nokian osakkeilla tehtiin 304,50 markan kurssiin. Eilisistä loppuhinnoista niille kertyi laskua 2,7 prosenttia eli 8,50 markkaa. Myös New Yorkissa Nokia oli tänä aamuna laskussa.

Pohjolaa varjosti sijoittajien keskuudessa epävarmuus suunnitellun rakennemuutoksen vaikutuksista. Pohjolan A-osake halpeni kaksi markkaa 243 markkaan ja B-osakkeen 4,50 markkaa 142 markkaan. Pohjolan osakkeita vaihdettiin 35 miljoonan markan arvosta.

Myös Sammon päätöshinta putosi kaksi markkaa 424 markkaan. Pankkiryhmässä pudotusta kertyi keskimäärin kaksi prosenttia. Meritan A-osakkeen hinta halpeni 40 penniä 16,10 markkaan ja B-osakkeen kymmenen penniä 17,50 markkaan.

Päivän nousijat löytyivät kaupan, viestinnän ja kustannusyhtiöiden osakkeista. Stockmannin A-osakkeen hinta parani seitsemän markkaa 295 markkaan ja B-osakkeen markan 285 markkaan. Aamulehden I-osakkeen päätöshinta nousi kolme markkaa 168 markkaan ja WSOY:n B-osakkeen kaksi markkaa 122 markkaan.

Päivän vaihdetuin yhtiö oli Nokia 257 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 44 miljoonaa markkaa, ja yhtiön osakkeen hinta halpeni 1,80 markkaa 96,70 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.