Mainos

Helsingin pörssi

Tiistaina alkanut kurssilasku voimistui keskiviikkona, ja osakkeiden keskimääräistä hintakehitystä kuvaava hex-indeksi laski enimmillään vajaat kaksi prosenttia. Iltapäivällä osakkeiden hinnat hieman elpyivät, mutta päivän päättyessä indeksi kertoi kurssien laskeneen keskimäärin 1,2 prosenttia.

Osakevaihto nousi jälkipörssi ykkösen kaupat mukaan lukien 490 miljoonaan markkaan. Osakevaihtoa nostivat Nokian lisäksi etenkin Askon, Finnlinesin, UPM:n ja Kemiran vilkkaat vaihdot.

Päivän verraten tuntuvan laskulinjan takana olivat Nokian lisäksi myös pankkiosakkeet. Nokian A-osake halpeni alimmillaan yli 11 markkaa 251 markkaan, mutta toipui päivän viimeisissä kaupoissa hieman 253 markkaan. Nokian vaihto oli 182 miljoonaa markkaa. Askon vaihto oli 58 miljoonaa markkaa, josta tosin Evlin sisäisesti vaihtamista 145000 osakkeen kaupasta kertyi 44 miljoonaa markkaa. Kauppa tehtiin 305 markan kurssiin, ja kalleimmillaan Askon hinta nousi 320 markkaan. Osakkeen päätöskurssi parani tiistaista 13 markkaa 316 markkaan.

Kemiralla oli edelleen kysyntää ja yhtiön vaihto nousi lähes 23 miljoonaan markkaan. Osakkeen huippukurssi parani jälleen 1,50 markkaa 57 markkaan, ja viimeisissä kaupoissa ennen jälkipörssiä osakkeen hinta oli 56 markkaa.

Pankkiosakkeiden hinnat halpenivat keskimäärin 2,4 prosenttia. Meritan A-osake tippui 40 penniä 14,40 markkaan ja B-osake 20 penniä 15,80 markkaan. Okon osake laski markan 64 markkaan. Laskussa olivat myös Pohjolan molemmat osakkeet.

Pörssin pikkulistoilla hinnat olivat sen sijaan hienoisessa nousussa. Otc-osakkeet kallistuivat keskimäärin 0,1 prosenttia ja meklarilistan osakkeet 0,3 prosenttia. Molempien listojen osakevaihto oli hieman yli neljä miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.