Helsingin pörssi kampesi yli 10 000 pisteen rajan – vetoapuna tulosheikennyksestään tunnettu yritys

Helsingin pörssin yleisindeksi kapusi tiistaina yli 10 000 pisteen. 

Indeksi on kesäkuun lopun jälkeen pääosin pysytellyt rajapyykin alapuolella, mutta nousi nyt reilun prosentin verran 10  080 pisteen vaiheille.

Vetoapua antoi tulosjulkistaja UPM. Yhtiön kurssi on ollut reilun 3,5 prosentin nousussa, vaikka tulos heikkeni tuntuvasti viime vuoden vastaavasta jaksosta.

UPM arvioi kuitenkin, että sellun ja sähkön markkinahintojen pohja olisi jo saavutettu. Nousuun lähti samalla Stora Enso, joka kertoi tuntuvasta tulosheikennyksestä viime viikolla. Storan vaihdetumpi R-osakesarja oli iltapäivällä reilun 7 prosentin nousussa.

Vaihtokärjen muita nousijoita olivat muun muassa Sampo, Nokia, Kone sekä keskiviikkona tuloksensa julkistava Valmet.

Kurssit olivat tiistaina nousussa myös muualla Euroopassa sekä Aasiassa.

Aasiassa tunnelmia nostivat etenkin Kiinan johdon lupaukset uusista elvytystoimista maan talouden vauhdittamiseksi. Hongkongissa kurssit päätyivät yli neljä prosenttia plussalle, Shanghaissa nousua kertyi yli kaksi prosenttia.

Toiveikkuutta kasvatti myös markkinoilla vahvistunut näkemys, että Yhdysvaltojen keskuspankki Fed jättää keskiviikon koronnoston toistaiseksi viimeiseksi. 

Torstaina korkopäätöksestä kertoo Euroopan keskuspankki EKP, jonka odotetaan jatkavan nostojaan vielä torstaina ja sen jälkeenkin.

Wall Streetillä kaupankäynti alkoi loivasti nousevin kurssein.

Lue myös:

    Uusimmat