Viikonlopun Wagner-kapina painoi pörssikursseja ja ruplaa – "Putinin ote vallasta aiempia arvioita heikompi"

Tuore ulkoministeri Elina Valtonen kommentoi Venäjän tilannetta ja ukrainalaiselle opetettu sotataitoja Britanniassa 1:28
Katso myös: Tuore ulkoministeri Elina Valtonen kommentoi Venäjän tilannetta ja ukrainalaiselle opetettu sotataitoja Britanniassa

Pörssit notkahtivat tänään maanantaina sekä Euroopassa että Aasiassa, kun Wagner-pomo Jevgeni Prigozhinin järjestämä kapinayritys horjutti luottamusta Venäjän vakauteen.

Markkinoilla arvioitiin lyhyeen päättyneen välikohtauksen osoittavan, että presidentti Vladimir Putinin ote vallasta on aiempia arvioita heikompi.

Rupla heikkeni tasolle, joka nähtiin viimeksi huhtikuussa 2022 pian Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainassa. Dollaria vastaan kurssi oli alimmillaan 85,37.

Päivän edetessä tunnelmat piristyivät hieman ja Euroopan pörssit nousivat alamäestään. Wall Streetillä kurssiliikkeet olivat alkuillasta varovaisia.

Helsingissä yleisindeksi jäi lopulta viime perjantain tasolleen, pistelukuun 9 836 . Kesä on alkanut Helsingissä laskun merkeissä ja yleisindeksi on laskenut selvästi alle 10 000 pisteen rajapyykin.

Lue myös:

    Uusimmat