Mainos

Helsingin poliisi tyrmää karkkikiellon penkkariautoissa: "Sehän kuulostaa tylsältä"

Tänään liikenteessä saattaa nähdä koristeltuja rekka-autojen lavoja täynnä iloisia ihmisiä: on nimittäin penkinpainajaisten, eli penkkareiden aika, ja abit ajelevat läpi kaupunkien heitellen karamelleja katsojille. Helsingissä poliisi on varautunut penkkariajoihin monin tavoin.

Helsingissä poliisi muun muassa tarkastaa jokaisen letkaan osallistuvan rekan tekniset yksityiskohdat.

– Jos auto ei ole kunnossa, se ei voi osallistua penkkariajoon. Siinä voi joillekin osallistujille tulla pahakin mieli, kertoo ylikomisario Dennis Pasterstein.

Pasterstein itse seuraa tänään yli sadan auton penkkariletkan köröttelyä Helsingissä aitiopaikalla – ja tekee samalla livelähetystä poliisin somekanaviin.

– Kuvaan ja selostan itse lähinnä osallistumisen vaatimuksia ja mitä osallistujien ja katsojien tulee ottaa huomioon. Kerron myös mitä vaikkapa liikennettä ohjaavan poliisin tulee ottaa huomioon työssään. 

Ei karkkeja lainkaan?

Lounais-Suomessa poliisi on suositellut, ettei karkkeja heitettäisi lainkaan rekkojen lavalta. Pastersteinin mukaan ohjeistus kuulostaa tylsältä.

– Sehän on aina ollut osa tätä ilon osoittamista, että heitetään karkkeja! Toki liikenneturvallisuuden näkökulmasta ohjeistus on perusteltu.

Helsingissä on ohjeistettu vain, että karamelleja ei saisi heittää niin, että ne joutuvat ajoradalle.

Tupakointi rekkalavoilla on sallittu, mutta alkoholin nauttiminen ei.

– Poliisin tärkein tehtävä on turvata liikennettä. Ei ole mikään tavoitetila, että pyrkisimme aktiivisesti estämään alkoholijuomien nauttimisen. Jos jotain tapahtuu, niin sitten yleensä alamme katsoa, mistä on kyse.

Saako rekkalavalla olla humalassa?

– Sitä ei ole myöskään kielletty. Mutta jos joku on silminnähden humalassa ja alkaa tekemään jotain – esimerkiksi kiipeilemään – niin toki silloin siihen voidaan puuttua.

Poliisi kehottaa välttämään huomenna yksityisautoilua penkkariajojen aikaan niiden reitillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.