Helsingin koronavirustartunnat nyt ennätystasolla – lauantaina ilmi 274 uutta koronatartuntaa

5:06
Kuinka kasvomaski suojaa yskänpuuskan iskiessä? Katso pysäyttävät tulokset videolta.

Helsingissä todettiin lauantaina 274 uutta koronatartuntaa, kaupunki tiedottaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa.

Tiedotteessa painotetaan, että nyt on syytä käydä koronatestissä erittäin herkästi pienimmistäkin koronavirustartunnalle tyypillisistä oireista, eikä töihin, kouluun tai päiväkotiin saa mennä lainkaan oireisena.

Tiedotteen mukaan koronavirustartunta paljastuu noin viidellä prosentilla testatuista.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo tiedotteessa, että nyt ei kannata miettiä sitä, onko koronatestiin syytä mennä.

– Kun hiihtolomat ovat loppumassa niin vaarana on, että koronavirusepidemia edelleen laajenee ihmisten palatessa töihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Pienistäkin flunssan kaltaisista oireista on nyt todella syytä mennä testiin. Jos on oireita, on myös muistettava pysyä kotona. Etätöitä kannattaa nyt suosia kaikkien niiden, joille se on mahdollista, Turpeinen toteaa tiedotteessa.

Kasvomaskit käyttöön kaikille yli 12-vuotiaille

Turpeisen mukaan koronavirusta on nyt paljon liikkeellä, eikä suojaustoimenpiteitä, kuten käsienpesua tai riittäviä turvavälejä saa unohtaa. 

– Kaikkien yli 12-vuotiaiden on pidettävä kasvomaskia kaikissa lähikontakteissa kodin ulkopuolella, Turpeinen muistuttaa.

– Sosiaaliset kontaktit on saatava mahdollisimman vähiin. Jos yhtään mietityttää, toimiiko suositusten ja rajoitusten mukaisesti, kannattaa ennemmin toimia liiankin varovaisesti, Turpeinen lisää.

Testeissä on Helsingissä käyty viime päivinä paljon. Viime viikolla parhaina päivinä testausmäärät ovat olleet yli 3 000 testiä päivässä.

Helsingissä ilmaantuvuusluku on nyt 335 tartuntaa 100 000 asukasta kohden 14 vuorokaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja