Mainos

Helsingin keskustassa tapahtunut joukkoraiskaus syyttäjälle – neljä miestä edelleen vangittuna

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan koskien Helsingin keskustassa tapahtunutta epäiltyä törkeää raiskausta. 

Käräjäoikeus vangitsi tammikuussa neljä ulkomaalaista miestä törkeästä raiskauksesta epäiltynä. Miesten epäillään raiskanneen nuoren naisen ulkona lähellä Helsingin päärautatieasemaa marraskuussa.

– Poliisin käsitys tapahtumien kulusta on tarkentunut. Siinä on kyse yhdestä tapahtumasta, missä henkilöiden epäillään syyllistyneen törkeään raiskaukseen. Kaikkien miesten epäillään olleen sukupuoliyhteydessä naisen kanssa, rikostarkastaja Petri Rainiala Helsingin poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille.

Epäillyistä miehistä kolme on syntynyt vuonna 1992, yksi vuonna 1977. Iltalehti uutisoi tammikuussa, että ainakin kolme vangituista miehistä olisi turvapaikanhakijoita. Poliisi ei vahvista tietoa MTV Uutisille. Miehet ovat edelleen vangittuna.

– Poliisi on epäiltyjen lisäksi kuulustellut useita henkilöitä. Lisäksi käytössä on ollut kameravalvontakuvaa sekä oikeuslääketieteellisten tutkimusten tulokset, jotka ovat vahvistaneet epäilyjä.

Jutun esitutkintamateriaali on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten. Syytteen nostamisen määräpäivä on maaliskuun alussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.