Nuorisojoukko puukotti kahta nuorta Tampereella – osa ilmoittautui poliisille itse

Tampereella on tapahtunut juhannuksena kaksi epäiltyä törkeää pahoinpitelyä. Epäillyt ovat poliisin tiedossa.

Puolen yön jälkeen lauantaina poliisille tuli ilmoitus, että kahta nuorta olisi puukotettu Hervannassa. Tapauksesta kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotteessa.

Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni neljä ihmistä tapon yrityksistä epäiltyinä. Eilen sunnuntaina kaksi epäiltyä lisää ilmoittautui itse Tampereen poliisille.

Kaikki kuusi rikoksesta epäiltyä ovat 15–18-vuotiaita.

– Tapahtumien tutkinta on edennyt, ja olemme saaneet kuulusteltua osallisia. Tapahtumista on saatu selvitystä myös valvontakameroista, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso kertoo tiedotteessa.

Laakson mukaan Tampereella on kattava ja hyvälaatuinen julkinen ja yksityinen kameravalvonta, minkä avulla tällaisia tekoja pystytään usein varsin hyvin selvittämään.

Poliisi löysi tapahtumapaikalta tai sen lähistöltä kolme teräasetta hylättyinä. Yhdellä epäillyllä oli lisäksi hallussaan nyrkkirauta.

Rikosnimikkeet lieventyivät

– Rikosnimikkeet on muutettu tapon yrityksistä törkeiksi pahoinpitelyiksi. Asianomistajien vammat eivät olleet henkeä uhkaavia, Laakso kertoo.

Hän muistuttaa, että myös törkeä pahoinpitely on raskauttava rikosepäily. Siitä voi olla seurauksena jopa 10 vuotta ehdotonta vankeutta.  

– Lisäksi tutkimme puukotuksia edeltäneitä tapahtumia ryöstön yrityksenä. Ryöstön yrityksessä on osittain samat epäillyt kuin törkeissä pahoinpitelyissä. Ryöstössä ei ole käytetty teräaseita. Olemme saaneet selvitettyä tapahtumien kulun melko hyvin, ja tutkinta jatkuu, Laakso toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat