Helsingin kaupunki ei aio tarkistaa ilmaisten kasvomaskien hakijoilta tulotietoja tai asuinkuntaa – jakeluaikataulu yhä auki: "Lähiviikot osoittavat, tuleeko pullonkauloja"

Ilmaismaskeja aletaan jakaa vähävaraisille – näin Helsinki valmistautuu hallituksen tänään antamaan linjaukseen 5:18
Katso koko Helsingin kaupungin kansliapäällikön haastattelu videolta. 

Suomessa varaudutaan jakamaan kasvomaskeja ilmaiseksi vähävaraisille. Pääministeri Sanna Marin totesi tänään hallituksen tiedotustilaisuudessa, että kunnat jakavat maskeja niille, jotka kokevat itsensä vähävaraisiksi. Helsingin kaupungilta kerrotaan, ettei kasvomaskien jakeluaikataulusta ole vielä tietoa. 

Helsingin kaupungin kasliapäällikkö Sami Sarvilinnan mukaan kaupungilla on ollut jo muutaman päivän aikaa valmistella niin sanottujen kansalaismaskien jakamista, mutta maskien hankkiminen ja niiden jakelun järjestäminen on yhä työn alla. 

– Hankkiminen pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti meidän kaikkia käytettävissä olevia hankintakanaviamme pitkin, jakelun taas on tarkoitus perustua järjestelmään, jossa maskeja voi noutaa kaupungin omista toimipaikoista sekä kumppaneiden toimipaikoista. Jakeluverkosto pyritään rakentamaan niin, että se tavoittaa mahdollisimman hyvin sellaiset henkilöt, jotka tätä tarvitsevat, Sarvilinna toteaa MTV Uutiset Livessä. 

Kansliapäällikön mukaan Helsingin kaupunki ei aio tarkistaa maskeja hakevilta ihmisiltä heidän tulotietojaan tai asuinkuntaansa. 

– Pääministerin linjaus on meidän näkemyksemme mukaan aivan oikea. Jakelun järjestämisestä tulisi myös huomattavasti hankalampaa, jos ryhdyttäisiin tekemään tulotietojen tarkistamista, Sarvilinna sanoo. 

Ensimmäinen maskitilaus lähetetty tänään

Kansliapäällikkö Sarvilinna kertoo, että Helsingin kaupunki on laittanut ensimmäisen maskitilauksensa menemään tänään. Kasvomaskeja ei kuitenkaan ole vielä tarpeeksi jaettavaksi eri toimipisteissä, eikä niiden järjestymisen aikataulua osata vielä arvioida. 

– Emme tiedä mikä on kasvomaskien valtakunnallinen kysyntä tai maskivalmistajien kyky lisätä tuotantoa tai jakelukapasiteettia, lähipäivät tai -viikot varmasti osoittavat sen, tuleeko pullonkauloja toimitukseen, hän sanoo.  

Katso koko Helsingin kaupungin kansliapäällikön haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat