Mainos

Helsingin Kaupunginteatterin tasapaksu, yllätyksetön syksy

On jo tässä vaiheessa selvää, että bussiliikenne ruuhkautuu Katri Helena -musikaalin esityspäivinä, onhan laulajalla harvinaisen laaja fanipohja.

25.8. alkaen sinivalkoista ääntä tulkitsee suurella näyttämöllä Sanna Majuri, jonka ääni on esikuvaansa vahvempi. Musikaalin kansallismaisemat on loihdittu kunnianhimoisella kitschillä. Käsikirjoitus on Ilpo Tuomarilan, ohjaus Tiina Brännaren.

Musikaalia pukkaa myös Arena-näyttämölle, jossa luotetaan ikivanhaan konseptiin: on hauskaa, kun miehet pukeutuvat naisiksi ja sukupuoliroolit saavat kyytiä. Klassikkohitti La Cage aux Folles eli suomeksi Lainahöyhenissä on pyörinyt Broadwaylla ikuisuuden.

Näytelmästä on tehty elokuvaversioita ja 3 vuotta sitten Svenska Teatern esitti siitä oman mainion tulkintansa. Lainahöyhenissä kertoo homopariskunnasta, jonka poika on menossa naimisiin äärikonservatiivisen senaattorin tyttären kanssa. Miehet joutuvat rakentamaan hetkeksi perinteisen perheen kulissit, jotka lopussa tietenkin kolisten kaatuvat. Neil Hardwickin ohjaus saa ensi-iltansa 8.9. Kassamenestys on taattu, oli tulkinta sitten millainen hyvänsä.

Viihdeosastolla kuuluu myös 29.9. ensi-iltansa saava Vastanaineet, Mikko Kivisen ohjaama hupailu kolmesta pariskunnasta ja lukuisista väärinymmärryksistä. Avajaisissa esitetyn näytteen perusteella luvassa on ponnetonta komediaa. Komediaa nähdään myös Lillanin puolella. Neil Simonin menestysnäytelmä Omaka par Pentti Kotkaniemen ohjauksessa marraskuussa. Kämppiksiä näyttelevät parivaljakko Pekka Strang ja Sampo Sarkola, jotka nähdään syyskuun puolivälissä myös Albert Camus'n rankassa De rättfärdigassa.

Pienellä näyttämöllä nähdään uutta draamaa. Pasi Lampelan kirjoittama ja ohjaama Meidän poika on tarina koulukiusatusta Villestä (Hannes Suominen), joka päättää toteuttaa karmean suunnitelmansa. 1.9. kantaesitettävä näytelmä tutkii sitä, mihin suomalainen koulupoika tähtää kulkiessaan pommi repussa ostoskeskukseen, mikä saa pahat ajatukset muuttumaan pahoiksi teoiksi. Ja miksi kukaan ei huomaa, että jotain on vialla? Karmivan ajankohtainen näytelmä.

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn kiinnostavin anti löytyy tanssin puolelta.Taitava Helsinki Dance Company esittää 24.8. Helsingin Juhlaviikkojen kanssa yhteistyössä tuotetun koreografian, Liisa Risun More or less love songs, joka maistiaispätkän perusteella vaikuttaa vetävältä. Koreografi itsee lupaa ilmavaa tanssiteosta. Helsinki Dance Companyn johtaja Kenneth Kvarnström aloittaa syyskuun lopulla Jokamiehen koreografikoulun. Se tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua tanssiesityksen syntyyn uudesta näkökulmasta. Marraskuussa suurelle näyttämölle valmistuu myös Kvarnströmin koreografia (play). Teos on Helsinki Dance Companyn ja NorrlandsOperan yhteistyö. Tulossa on kulttuuritapaus.

Helsingin kaupunginteatterin syksy vaikuttaa tasapaksulta, varman päälle laskelmoidulta viihdepaketilta, jonka seasta on vaikea löytää helmiä tai yllätyksiä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.