Helsingin jäähalli tyhjennettiin palon takia juuri ennen MM-ottelua – savut levisivät joukkueiden pukukoppeihin

Tulipalo Helsingin jäähallissa juuri ennen peliä – MTV paikalla 4:55
Katso MTV Uutisten lähetys paikalta jäähallilta. Videolla selostaja Teppo Laaksonen kertoo, mitä paikalla tapahtui ja miten tapaus vaikuttaa illan peleihin.

Helsingin jäähalli tyhjennettiin tänään palohälytyksen vuoksi. Jäähallilla oli määrä alkaa kello 16.20 Tanskan ja Saksan välinen ottelu. 

Pelastuslaitos kertoo, että kyseessä oli jäähallilla tapahtunut rakennuspalo, jonka alkupalo saatiin sammutettua. Vahingot palosta olivat vähäiset ja henkilövahingoilta vältyttiin. 

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin kello viiden jälkeen, että palossa oli kyse sähkölaitteen palosta muuntamotilassa. Tulipalon myötä savu pääsi leviämään jääkiekkojoukkueiden pukukoppitiloihin ja -käytäviin, minkä lisäksi savun käryä pääsi hallin asiakastiloihin. Pelastuslaitos kertoo, että tuuletuksen jälkeen pelejä voidaan sen näkemyksen mukaan pelata vielä tänään.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan peli tullaan pelaamaan kello 18.

Ihmiset ohjattiin nauttimaan iltapäiväauringosta

Selostaja Teppo Laaksonen kertoo, että runsasta puolta tuntia ennen peliä järjestyksenvalvonta kehotti paikalla olleita siirtymään ulos turvallisuussyistä. Vielä tässä vaiheessa syytä ei kerrottu.

– Täällä on todella aurinkoinen ja lämmin keli ja ihmiset odottelevat rauhassa, hän toteaa.

Hän arvioi paikalla olevan ehkä pari tuhatta henkilöä. Pelastuslaitoksen autojen hän todisti olevan jo lähdössä paikalta. Pelastuslaitokselta vahvistetaan, että sen tehtävä paikalla on päättynyt.

Laaksonen ei itse ollut havannut merkkejä palosta, mutta kertoo toisella puolella rakennusta olleen kollegansa haistaneen palon hajua.

Illan ottelu voi palon vuoksi siirtyä eteenpäin. Laaksonen arvioi, että ottelut tulevat siirtymään reilustikin, vähintään tunnin. Saksan ja Tanskan välisen pelin jälkeen Kanadan ja Kazakstanin oli alkuperäisen ohjelman mukaan määrä pelata vastakkain jäähalilla kello 20.20.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 19.5. kello 17.13: Juttuun tarkennettu tieto, että palo ei ollut muuntamossa, vaan jäähallissa paloi muuntamotilassa ollut sähkölaite. Lisäksi käytennetty muita tietoja pelastuslaitokselta.

Lue myös:

    Uusimmat