Helsingin hinnat ovat edulliset verrattuna muihin Pohjoismaihin

Helsingissä kotimaisten matkailuyöpymisten määrä kasvoi viime vuonna seitsemän prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Helsingin matkailu- ja kongressitoimiston markkinointipäällikkö Kari Halonen pitää kasvua merkittävänä. Pääkaupunkiseudun houkuttelevuus matkailukohteena johtuu monesta syystä.

"Kotimaisten yöpymisten määrä lähti nousuun kaksi vuotta sitten. Suomalaisten talous on kehittynyt sen tyyppiseksi, että pääkaupunkiin tullaan lomailemaan", Kari Halonen kertoo.

Lisäksi liikematkailu sekä Helsingissä pidettävien kokousten määrä on kasvanut ja samalla tuonut lisää yöpyviä asiakkaita pääkaupunkiin. Myös liikenneyhteyksissä on tapahtunut parannuksia, mutta se tarkoittaa sitä, että Helsingistä pääsee nopeasti myös lähiseuduille kotiin yöksi.

"Ihmisiä pitäisi rohkaista yöpymään Helsingissä. Meillä käy 14 miljoonaa matkailijaa vuodessa. Suurin osa heistä on suomalaisia, jotka eivät yövy kaupungissa. Noin 10–15 prosenttia yöpyy sukulaisten ja tuttujen luona."

Hotelliyötä ei mielletä enää turhaksi luksukseksi

Osa matkailijoista hakeutuu kuitenkin hotelliin. Halosen mukaan Helsingin majoitustarjontaa voisi laajentaakin, sillä tällä hetkellä kaupungissa on niukalti muun muassa edullisia hostelleja sekä perhemajoituskohteita.

Helsingin hinnat eivät kuitenkaan päätä huimaa. Halosen mukaan Suomi on Pohjoismaiden edullisin lomamaa ja Helsingissä majoitus on huokeampaa kuin muiden Pohjoismaiden pääkaupungeissa. Kuitenkin matkailijat yöpyvät herkemmin Tukholmassa kuin Helsingissä. Halosen mukaan syynä on osaltaan asenne.

"Hotelliyöpymiset ja ravintoloissa ruokaileminen miellettiin pitkään luksukseksi. Ennen teatteri-, ooppera tai ostosmatkalta lähdettiin lähes poikkeuksetta illansuussa kotiin yöksi, mutta nykyään yhä useammat lähietäisyydellä asuvat viettävät yönsä pääkaupungissa."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja