Mainos

Helsingin Alppipuiston ryöstösarjoista vangittu kaksi 15-vuotiasta

Helsingin poliisi kertoo edistyneensä Helsingin Alppipuistossa tapahtuneiden useiden ryöstöjen tutkinnassa. 5 - 10 hengen nuorisoporukan epäillään ryöstäneen perjantaina 12.9 useita puistoissa olleita lapsia ja nuoria.

Poliisin esityksestä Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikolla kaksi 15-vuotiasta poikaa todennäköisin syin epäiltyinä ryöstöistä. Lisäksi yksi nuori on asetettu matkustuskieltoon.

Tapahtumailtana Alppipuistossa oli ollut satoja nuoria viettämässä iltaa. Poliisin tietoon on toistaiseksi tullut kahdeksan ryöstöä. Teot ovat pääasiassa edenneet siten, että 5 - 10 hengen nuorisoporukka on piirittänyt uhrin/uhrit, jonka jälkeen uhreille on esitetty suusanallisia vaatimuksia ja uhkauksia lähinnä matkapuhelimen ja lompakon antamisesta.

Vaikka uhri olisi antanut pyydetyn tavaran tekijöille, on uhria kaikesta huolimatta yleensä vielä pahoinpidelty nyrkein tai vakavimmissa tapauksissa potkimalla. Yhdellekään tiedossa olevalle uhrille ei kuitenkaan aiheutettu vakavia fyysisiä vammoja.

Poliisin mukaan tekijäjoukko muodostui useista eri etnistä alkuperää olevista pojista.

Rikoksia on tehty useissa eri kokoonpanoissa, joten yksittäisen teon osalta on ollut vaikeaa selvittää kuka on ollut mukana missäkin rikoksessa.

Poliisilla on toistaiseksi ollut vangitut mukaan lukien pidätettynä yhteensä seitsemän nuorta. Tekijöinä on ollut myös alle 15-vuotiaita, joiden osalta asiassa on suoritettu kuulusteluja. Kaiken kaikkiaan poliisin tiedossa on yli kymmenen nuoren henkilöllisyys, joita epäillään kyseisistä teoista. Samoja tekijöitä epäillään lisäksi useista muista ryöstöistä ja pahoinpitelyistä Helsingissä ja Vantaalla elo-syyskuun aikana.

Kuulusteluissa on tullut ilmi, että todennäköisesti kaikki rikoksen uhreiksi joutuneet nuoret eivät ole tehneet asiasta poliisille rikosilmoitusta. Tämän johdosta poliisi pyytää rikoksen kohteeksi joutuneita ja muista rikoksista jotakin tietäviä ilmoittautumaan poliisille. Puhelimitse tietoja vastaan otetaan numerossa 0295475459 ja virka-ajan jälkeen numerossa 0295417935. Sähköpostitse poliisin tavoittaa osoitteessa ryosto.helsinki(a)poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.