Vantaalla tutkittu teinien törkeä ryöstösarja paisuu – poliisi on ottanut kiinni uuden epäillyn

Nuorison tekemien väkivaltarikosten määrä herättää huolta kansalaisissa 4:47
Yksi ja sama vastaus toistui, kun MTV Uutiset kysyi, mitä mieltä helsinkiläiset ovat nuorisorikollisuuden määrän kasvusta. Katso video.

Poliisi epäilee nyt viittä teini-ikäistä törkeästä ryöstösarjasta Vantaan Kivistössä. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni uuden epäillyn vastikään. Henkilöä aiotaan vaatia vangittavaksi kuluvan viikon aikana. 

Poliisi kertoi aiemmin tällä viikolla, että neljä nuorta on määrätty tutkintavankeuteen useista törkeistä rikoksista epäiltynä.

Ryhmän epäillään piinanneen sivullisia Vantaan Kivistön juna-asemalla ja sen läheisyydessä. Epäiltyinä rikoksina on muun muassa törkeitä ryöstöjä, perusmuotoisia ryöstöjä sekä sellaisen yrityksiä.

Lisäksi nuoria epäillään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja laittomasta uhkauksesta.

Osaan teoista liittyy uhrien nöyryyttämistä. Kahdessa tapauksessa uhreja on jopa pakotettu riisuuntumaan. 

Rikosten epäillään tapahtuneen pääosin toukokuun lopun ja kesäkuun alun aikana, noin kahden viikon ajanjaksolla. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja Marko Särkkä kertoo MTV Uutisille, että poliisi on nyt ottanut kiinni viidennen henkilön, jota epäillään samassa rikosvyyhdissä. Kyse on täysi-ikäisestä nuoresta miehestä.

Särkän mukaan nuorukaista tullaan vaatimaan tutkintavankeuteen. Asiaa käsitellään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisesti huomisen aikana. 

Särkän mukaan aiemmin vangittujen epäiltyjen joukossa on sekä nuoria miehiä että naisia. Yksi on 16-vuotias ja kolme muuta 18- ja 19-vuotiaita.

Asian selvittely on yhä kesken. 

Lue myös:

    Uusimmat