Mainos
Mainos

Helpota flunssan oireita ja edistä ruoansulatustasi – hyödynnä yrttien vaikutus

Erilaisten eteeristen öljyjen on jo vuosisatojen ajan tiedetty vaikuttavan erityisen suotuisasti ihmisen hyvinvointiin. Eteerisiä öljyjä on käytetty muun muassa hengitysteiden avaamiseen ja ruoansulatuksen edistämiseen sisäisesti sekä lihaskivun lievittämiseen ulkoisesti.

Terveysvaikutuksistaan kenties tunnetuimmalla yrtillä, piparmintulla, on tutkimusten mukaan paljon positiivisia vaikutuksia. Vanha kansa ei siis suinkaan ollut väärässä uskoessaan, että piparminttu auttaa avaamaan tukkoiset hengitystiet ja vauhdittaa ruoansulatuksen luontaista toimintaa.

Piparmintun lisäksi Carmolis-yrttitipat sisältävät peräti kymmenen muunkin yrtin haihtuvia eli eteerisiä öljyjä. Tehon perustana ovat piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Carmolis on perinteinen ja arvostettu yrttivalmiste, jota on valmistettu jo 1600-luvulta lähtien. 

Tekee hyvää vatsan toiminnalle

Vanhan kansan mukaan piparminttu voi lievittää erilaisia vatsaongelmia pahoinvoinnista kuukautiskipuun. Useissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että piparmintulla on erityisen suotuisia vaikutuksia vatsan toimintaan. Nykytiedon valossa vaikuttaa siltä, että vanha kansa ei ollut tässä asiassa suinkaan väärässä. Vuonna 2011 australialaisen Adelaiden yliopiston tutkimuksessa tultiin siihen johtopäätökseen, että piparminttu tosiaan vaikuttaa suolistossa siten, että se lievittää vatsakipuja.

Helpottaa tukkoista oloa

Jo vuosisatojen ajan on niin ikään uskottu piparmintun flunssaa lievittäviin vaikutuksiin. Tämä uskomus on perustunut piparmintun sisältämän mentolin vaikutuksiin. Tässäkin suhteessa vanhat uskomukset ovat vuosien saatossa osoittautuneet osuviksi, sillä amerikkalaisen Maryland Medical Centerin yliopiston mukaan myös tutkimuksissa on todettu, että piparmintun sisältämä mentoli voi auttaa tukkoisen olon torjumisessa. Mentoli toimii myös luonnollisena yskänlääkkeenä ja sen on todettu irrottavan limaa. Mentolin on todettu tutkimuksissa myös rauhoittavan flunssasta ärtynyttä, kipeää kurkkua ja helpottavan etenkin kuivaa yskää.

Monta tapaa nauttia eteerisistä öljyistä

Jos yrttien tehosta haluaa saada mahdollisimman paljon irti, on yksi helpoimmista tavoista lisätä Carmolis-yrttitippoja ruokavalioon. Yrttitippoja voi nauttia helposti esimerkiksi höyryhengittäen, lisäämällä muutama tippa öljyä kuumaan veteen ja hengittelemällä raikasta, tuoksuvaa höyryä. Jo muutama yrttitippa kuumassa juomassa saa haihtuvien öljyjen höyryt vaikuttamaan nenän ja nielun limakalvoihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.