Helleaalto piinaa myös kuninkaallisia – prinssi Philipiltä kiellettiin hänen lempikesäpuuhansa

Prinssi Philip on vetäytynyt edustustehtävistä 65 vuoden työrupeaman jälkeen 0:56

Kuninkaallisen perheen lomakodissa Balmoralin linnassa grilli ei saa enää hohkata kuumana. 

VIDEO: Prinssi Philip on vetäytynyt edustustehtävistä 65 vuoden työrupeaman jälkeen

Britannian kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip eivät voi nauttia tämän kesän aikana enää yhdestä suosikkitraditioistaan Balmoralin linnassa Skotlannissa. Paikan virallisen Facebook-sivun mukaan kuningatar on kieltänyt grillaamisen kiinteistön alueella helleaallon aiheuttaman kuivuuden ja siitä johtuvan metsäpalovaaran tähden. 

Skotlannissa on mitattu tänä kesänä kaikkien aikojen hellelukemat. 

– Meillä on erittäin suuri palojen riski tällä hetkellä. Pyydämme, ettei grillausta tai leiritulia kiinteistön alueella. Hävittäkää savukkeet vastuullisesti, tiedotteessa lukee. 

Kuninkaallisen pariskunnan on odotettu vierailevan Balmoralissa myöhemmin heinäkuussa. Vuorten ja järvien lomassa sijaitseva linna on yksi kuninkaallisen perheen suosikkiasunnoista. 92-vuotias kuningatar Elisabet ja 96-vuotias prinssi Philip viettävät yleensä vuosittain kaksi kuukautta lomakodissaan, jossa vierailulle piipahtaa myös useita muita kuninkaallisen perheen jäseniä. 

On erittäin tyypillistä, että paikalla vierailevat näkevät prinssi Philipin grillaavan makkaroita ja kuningattaren pesevän astioita. Balmoralin taloudenhoitaja paljasti taannoin, että kuningatar auttaa epävirallisten illanistujaisten valmisteluissa kattamalla pöydän ja valmistamalla salaatin.

– Herttua kokkaa, kuningatar kattaa pöydän. Siellä ei ole henkilökuntaa, joka tulee paikalle tarjoilemaan.  

Balmoralin linnassa kuningatar perheineen rentoutuu ja saa olla oma itsensä. Linnassa ollessaan perhe elää täydessä yksityisyydessä. 

– Kävelyitä, piknikejä, paljon koiria, ja jatkuvasti vierailulla käyviä ihmisiä. Se on ihastuttava tukipiste mummille ja papalle, johon voimme mennä tapaamaan heitä: siellä sinulla on tilaa hengittää ja juosta, prinsessa Eugenie paljasti haastattelussa vuonna 2016.

– Se on mitä kaunein paikka maan päällä. Mielestäni mummi on kaikista onnellisimmillaan siellä. Luulen, että hän todella, todella rakastaa ylämaata.

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat