Mainos

Vaikka kuninkaallisten häiden ympärillä kuohuu, Elisabetin hymy ei hyydy – kuningatar edusti hyväntuulisena puutarhajuhlissa

1:16

Kuningatar Elisabet ei tunnu turhia hermoilevan, vaikka prinssi Harryn ja Meghan Marklen pian koittavien häiden ympärillä kuohuu. 

Video yllä: Miten Meghan Markle pukeutuu hähin?

92-vuotias kuningatar Elisabet emännöi vuoden ensimmäisiä puutarhajuhliaan Buckinghamin palatsissa tiistaina 15. toukokuuta. Kuningatar oli pukeutunut tilaisuutta varten mintunvihreään takkiin ja samaa sävyä olevaan hattuun.

Elisabetin nähtiin käyttävän myös aurinkolaseja, mikä on kuningattarelle erittäin harvinaista. Kuningatar käyttää aurinkolaseja tapahtumissa erittäin harvoin, sillä ne peittävät hänen silmänsä kun hän tervehtii vieraita. Kuningatar edusti tapahtumassa erittäin hyväntuulisen oloisena eikä vaikuttanut stressaavan lapsenlapsensa tulevista häistä. 

Huolimatta täydestä auringonpaisteesta ja pilvettömästä taivaasta, kuningatar kantoi mukanaan myös asunsa väreihin täydellisesti sopivaa mintunvihreää sateenvarjoa. 

Puutarhajuhlissa kuningattaren kanssa olivat hänen poikansa prinssi Andrew ja prinssi Edward sekä hänen vaimonsa Wessexin herttuatar Sophie

Kuningatar järjestää vuosittain kolmet puutarhajuhlat Buckinghamin palatsissa ja yhdet Holyroodin palatsissa Skotlannissa. Palatsin mukaan tiistain juhlissa tarjoiltiin noin 27 000 kuppia teetä, 20 000 voileipää sekä 20 000 palaa kakkua.

Puutarhajuhlien vieraiden on noudatettava pukukoodia. Miehet pukeutuvat tilaisuutta varten aamu- tai arkipukuun ja naiset arkimekkoon, johon kuuluu asusteena yleensä joko hattu tai fascinator-koriste. Puutarhajuhlia on järjestetty 1860-luvulta lähtien ja niiden tarkoituksena on antaa tunnustusta julkispalvelulle.

Tilaisuus sattui keskelle odottamatonta draamaa, joka velloo tulevana lauantaina koittavan prinssi Harryn ja Meghan Marklen hääjuhlan ympärillä. Hiljattain Meghan Marklen isä Thomas Markle ilmoitti päättäneensä olla osallistumatta tyttärensä häihin.

Thomas Markle kertoi alunperin syyn olevan sydänkohtaus, jonka hän sai viime viikolla. Puhuttuaan tyttärensä kanssa hän kuitenkin päätti matkustaa Iso-Britanniaan osallistuakseen häihin. 

Hiljattain tuli ilmi, että Markle oli tehnyt yhteistyötä paparazzin kanssa lavastettuja lehtikuvia varten. Markle ilmoitti maanantaina 14. toukokuuta jälleen, ettei osallistukaan tyttärensä häihin välttääkseen Meghan Marklen sekä kuninkaallisen perheen nolaamisen. Hän on sanonut syyksi myös sydänleikkauksen, johon hän on menossa keskiviikkona 16. toukokuuta.

Meghan Marklen ja Harryn tiedottajat julkaisivat tiedotteen maanantaina, jossa alleviivattiin, että Thomas Marklen päätös olla tulematta Iso-Britanniaan oli erittäin henkilökohtainen asia tulevalle morsiamelle. 

Häiden järjestelyt ovat kuitenkin jatkuneet suunnitelmien mukaan. Kuninkaallisen kakun leipojakin on jakanut ensimmäisen kuvan hääkakun valmistuksesta. Myös ensimmäinen kuva hääkukista on julkaistu. 

Häistä lähetetään suomeksi selostettu suora lähetys lauantaina 19.5. klo 13-16:30.

Häälaskuri

Lähde: People

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.