Kevät on valmistujaisten aikaa. Mutta miten juhlat kannattaa suunnitella ja mihin kannattaa panostaa? Suosittu Hellapoliisi-blogisti neuvoo, miten saat juhlistasi ikimuistoiset.
Kevät on tulvillaan erilaisia juhlia, joiden järjestämisessä pitää ottaa monta asiaa huomioon. Yksi tärkeimmistä asioista juhlia suunniteltaessa on varmasti tarjottavien valinta. Millaiseen tarjoiluun on syytä panostaa?
– Kannattaa ottaa huomioon juhlien luonne. Onko kyseessä aamupäivään, iltapäivään tai iltaan ajoittuva juhla, vai viipyvätkö vieraat koko päivän aina yöhön asti? Iltapäivän juhla on järjestäjälleen kiitollisin, sillä vieraat ovat todennäköisesti silloin jo syöneet lounaan ja tarjottava voi olla kevyttä. Suolaiset tarjoilut päihittävät makeat nykypäivänä ja siksi suolaiseen kannattaa panostaa enemmän, Hellapoliisi-blogisti Kati Jaakonen kertoo.
On myös syytä miettiä, paljonko on valmis pulittamaan monipuolisesta tarjoilusta.
– Ihan ensin mieti budjetti. Kuinka paljon voit sijoittaa juhliin? Jos juhlaan saapuu pitkänmatkan vieraita, on järkevää pohtia, kannattaisiko valmistaa ruoka. Usein ruoka, makeat leivonnaiset ja kakku on lopulta helpoin ja jopa edullisin vaihtoehto. Voileipäkakut ovat kalliita ja työläitä valmistaa. Samalla rahalla voi tehdä jo juhlavan keiton tai uuniruoan.
– Ole realistinen ja mieti, mihin aikasi oikeasti riittää, varsinkin jos joudut hoitamaan tarjoilut ilman apujoukkoja. Usein vähemmän on enemmän, eli muutama huolella valittu tarjottava riittää. Valmista tyylikkäitä suupaloja, joita on mahdollista täyttää ja koristella myös tarvittaessa kesken juhlien. Esimerkiksi suolaiset suupalat, kuten erilaisilla tahnoilla pursotetut tuulihatut, korput, ruisnapit ja vastaavat pursotat kätevästi, kun säilytät tahnat pursotinpussissa jääkaapissa. Näin saat tarjottavaa tarpeen mukaan lisää vaikka kesken juhlien, Jaakonen vinkkaa.


