Mainos

Heitä heti vanhat pois! Alushousuja ei pitäisi käyttää vuotta pidempään

Myös yöpuvut ja pyyhkeet tulisi vaihtaa puhtaisiin jo kolmen käyttökerran jälkeen, suosittelevat asiantuntijat. Syynä on bakteerien kasaantuminen.

Englantilaisten asiantuntijoiden mukaan alusvaatteiden käyttäminen vuosia voi johtaa merkittäviin terveysriskeihin. Vanhojen alusvaatteiden käyttäminen nimitäin mahdollistaa joidenkin bakteerien, kuten E.colin, kukoistamisen, ja tämä voi johtaa pahimmillaan virtsatie- ja hiivatulehduksiin.

The Good Housekeeping Instituten mukaan 83 prosenttia puhtaista alusvaatteista sisältää jopa noin 10 000 elävää bakteeria. Suurin osa niistä tulee pesukoneista, joita myöskin puhdistetaan harvoin.

Alusvaatteet suositellaan heittämään joka vuosi roskiin, ja vaihtamaan puhtaisiin päivittäin. Myös yökäyttöä pitäisi välttää, sillä alushousut eivät anna haarojen hengittää, mikä johtaa hien ja bakteerien kertymiseen.

The Sun -sivuston mukaan yksi neljästä miehestä käyttää samoja alushousuja kaksi päivää ennen pesemistä, kun taas naiset voivat käyttää samaa pyjamaa jopa kaksi viikkoa.

Myös Mulberry’s Cleanersin, amerikkalaisen pesulapalveluita tarjoavan yrityksen aiemmin tänä vuonna julkaiseman kyselytutkimuksen mukaan jopa 18 prosenttia miehistä ja reilu 10 prosenttia naisista ei pese alusvaatteitaan ollenkaan! 

Suositusten mukaan myös lakanat, täkit ja pyyhkeet tulisi heittää pois ja vaihtaa uusiin viiden vuoden välein, sillä ne keräävät paljon pölyä ja kuollutta ihoa, jotka voivat lisätä allergioiden ja astman riskiä.

***

Tiedätkö, mikä on alusvaatteiden toukanreikä? Katso vastaus videolta!

2:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.