Mainos

SDP:n piirijohtajat eivät vaihtaisi Rinnettä: "Puolueessa on aika paljon isompiakin kysymyksiä"

SDP:n piirijohtajat eivät näe välitöntä tarvetta Antti Rinteen vaihtamiseen. STT:n haastattelemat 13 piirijohtajaa eivät kuitenkaan poissulje puheenjohtajakisan mahdollisuutta.

STT haastatteli tänään 10 piirien puheenjohtajaa. Kolmesta piiristä haastateltavana oli varapuheenjohtaja.

Monien piirijohtajien mielestä puheenjohtajakysymys ei ole vielä ajankohtainen. Piirijohtajat toivovat, että sen sijaan keskustelua käytäisiin isoista asiakysymyksistä ja puolueen linjasta.  

Hämeen piirin puheenjohtajan Jouni Mäkelän mukaan tarvetta puheenjohtajakisalle pitäisi arvioida loka-marraskuussa.  

– Minusta oleellinen kysymys on, miten puolue tulee pärjäämään syksyn poliittisissa väännöissä.

"Keskustelu pitäisi kääntää asioihin"

Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Matias Mäkysen mukaan linjausta tarvittaisiin niin sosiaaliturvan uudistamisesta kuin suhteesta Euroopan unioniin tai euroon.  

– Puolueessa on aika paljon isompiakin kysymyksiä, joita pitäisi ratkaista. Keskustelu pitäisi kääntää enemmän asioihin.  

Oulun piirin puheenjohtaja Tanja Tiainen on tyytyväinen ohjelmatyöhön, jota puolueessa on tehty. Hän ei usko, että SDP:n kannatuksen tipahtaminen lähes kahdella prosenttiyksiköllä olisi pelkästään puheenjohtajan toimien seurausta.  

– Jos puheenjohtajakisa tulee, se omalta osaltaan sähköistää tilannetta. Tämä jää istuvan puheenjohtajan tai mahdollisten haastajien ilmoitusten varaan.

Rinne panttaa vielä päätöstään siitä, asettuuko hän ehdolle uudelle kaudelle. Demokraatin haastattelussa tiistaina hän kertoi ilmoittavansa asiasta "luultavimmin tämän vuoden puolella".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.