Mainos

Heinäluoma: Hallitus huonontaa vähävaraisten asemaa

SDP:n puheenjohtajan mukaan budjettiesitys leikkaa palkansaajien, eläkeläisten ja lapsiperheiden ostovoimaa. Vihreät antavat puolestaan tukensa tuoreelle budjettiesitykselle.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma arvostelee hallituksen budjettiesitystä inflaation vauhdittamisesta.

Samalla maksujen ja verojen korotukset leikkaavat sekä palkansaajien, eläkeläisten ja lapsiperheiden ostovoimaa. Heinäluoman mukaan hallituksen linjaukset suosivat yritys- ja maatilavarallisuutta omaavia suurituloisia ja heidän perillisiään. Häviäjiä ovat muun muassa suurin osa lapsiperheistä, pientä työeläkettä saavat ja työttömät.

SDP aikoo tehdä oman vaihtoehtoisen budjettiesityksensä syksyn aikana. Heinäluoman mukaan se tulee olemaan kunnianhimoisempi kuin esimerkiksi kokoomuksen oppositiokaudellaan tekemät esitykset. Tulossa on myös välikysymys eduskunnassa.

Hyvää budjettiesityksessä on Heinäluoman mukaan se, että eläkeläisten verouudistus toteutetaan jo ensi vuoden alussa. Kiitosta saa myös perintöveron uudistaminen siten, että pieni- ja keskituloisetkin siitä hyötyvät.

Vihreät kiittelevät budjettiesitystä

Vihreät ovat tyytyväisiä budjettiesitykseen. Tänään koolla ollut puoluehallitus antoi kiitosta muun muassa joukkoliikenteen kehittämiselle, maatalouden vesiensuojeluprojektille, ympäristöjärjestöjen rahoitukselle ja syrjäytymisen ehkäisylle.

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg sanoo puolueen tiedotteessa pitävänsä ratkaisua "Suomen ensimmäisenä ilmastobudjettina".

Vihreiden mukaan budjetin saavutuksiin kuuluu esimerkiksi vammaisten työllistämisen tuen kaksinkertaistaminen ja nuorten yhteiskuntatakuun vahvistaminen. Hallitus myös sai aikaan päätöksen siviilipalveluksen lyhentämisestä kolmestatoista kahteentoista kuukauteen.

Puutteena on yhä kehitysyhteistyön määrärahojen jääminen alhaisemmaksi kuin mitä hallitusohjelmaneuvotteluissa ajateltiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.