Heikki "Hese" Salmela laihtui kolmessa vuodessa 32 kiloa – sanoo laihduttaneensa syömällä hampurilaisia

3:24

Heikki Salmela, 71, kuunteli Huomenta Suomessa käytyä keskustelua lihavuudesta ja tuohtui juontajan väitteestä, että hampurilaisia pitäisi välttää. Salmela uskoo lihavuuden johtuvan aivan muista syistä.

Katso yltä MTV Uutisten juttu kansanterveyttä uhkaavista lihavuudesta ja masennuksesta.

Pikaruokaravintolaketju Hesburgerin perustaja Heikki Salmela näki MTV:n Huomenta Suomessa viime viikolla käydyn keskustelun lihavuudesta. 

Salmelan mukaan toimittaja totesi yleisesti kaikkien tietävän, että hampurilaisia on syytä välttää ja että ne ovat suurin syy liikalihavuuteen.

– Minua jurppii eniten se, että edustamani pikaruoka-ala on syypää suomalaisten lihavuuteen. Sehän ei pidä paikkaansa, Salmela kertoo MTV:lle.

– Reilut kolme vuotta sitten tajusin tehneeni 52 vuotta töitä yrittäjänä ja harrastaneeni niin sanottua lohtusyömistä: erinäköisiä suklaita, pullaa ja muuta turhaa. Kun syö riittävästi, siitä masentuu ja sitten syö lisää.

Salmela kertoo katsoneensa tuolloin, reilut kolme vuotta sitten, peiliin ja päättäneensä halunneensa näyttää, että pikaruokaketjujen syyllistäminen on väärin.

– Olen laihduttanut vuosien saatossa varmaankin tuhat kiloa. Silloin kolme vuotta sitten, kun yhdessä lehdessä oli juttu siitä, että hampurilaiset lihottavat, päätin näyttää, että ei pidä paikkaansa, Salmela kertoo.

– Ensimmäiset kymmenen kiloa pudotin niin, että söin lähes pelkästään Hesburgerissa. Toki tähän liittyy olennaisesti myös se, että on lisännyt liikuntaa.

Salmela on pudottanut painoaan reilussa kolmessa vuodessa kaikkiaan 32 kiloa. Hän sanoo voineensa painonpudotuksen myötä luopua verenpaine- ja diabeteslääkkeistä.

– Me kaikki suomalaiset tiedämme, vaikkemme halua sitä myöntää, että jos tankkaa masennuksissaan itseään eikä liiku, se näkyy äkkiä vyötäröllä ja muuallakin.

– Teen tällä hetkellä lähes 10-tuntisia työpäiviä. Nautin siitä, että voin tehdä töitä ja olla hyvässä kunnossa. Mielen lujuutta se vaatii.

Heikki Salmelan mielestä kodin jääkaappi on pahin liikalihavuuden syy. Hän on jättänyt makeat herkut lähes kokonaan pois. Salmela kertoo seuraavansa tarkkaan, mitä hän syö.

– Kun on 50 vuotta rakentanut keskikehoaan, se ei lähde viikossa pois. Tämä on pitkän aikavälin projekti eikä siinä auta masentua, Salmela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja