He mokasivat Linnan juhlissa, katso kuvat!

Tyyliä vai ei tyyliä, siitä on keskusteltu viime päivät Linnan juhlien jälkeen. MTV:n Viihdeuutiset kokosi kaikki Linnan mokat ja etikettivirheet.

Ei kultaa ja hopeaa yhdessä

Kansanedustaja Maria Guzenina yhdisti halvannäköiset isot hopeakorut mustan asunsa kanssa, joka oli kuitenkin koristeltu kullalla. On vanha ja hyvä sääntö, että jalometalleja ei yhdistellä keskenään.

Ei omia sovellutuksia pukusäännöistä!

Presidentti Martti Ahtisaaren Marko-poika oli saanut päähänsä yhdistää mustaan pukuun hopeiset kengät. Etiketin mukaan mustaan pukuun kuitenkin yhdistetään aina tummat kengät. Ehkäpä idea oli saanut hullun alkunsa siitä, että avopuoliso Lisa Souniollakin (jonka asun suunnitteli Tiia Vanhatapio) oli jalassaan hopeiset jalkineet.

Alla olevassa kuvassa taustalla nähdään koreografi Kenneth Kvanström, joka oli laittanut päälleen frakin takin, mutta vaihtanut rusetin outoon kaulukseen.

Kuvassa etualalla on valotaiteilija Mikki Kunttu erikoisessa mustassa puvussaan ja tämän puoliso Tiina, jonka olisi kannattanut harkita alastonta asukokonaisuuttaan muutaman kerran. Itsensä esiintuominen tällä tavalla ei ole itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton arvon mukaista.

Myös muusikko Kimmo Pohjosella oli niin sanottu "taiteilijamiesten pukeutumisvamma" eli halutaan erottua joukosta tavalla millä hyvänsä. Kimmo oli päätynyt pistämään päälleen mustan takin, mutta ei kravattia. Takana puoliso Sanna Tyyri-Pohjonen.

Myös käsikirjoittaja Aleksi Bardy, kuvassa vaimo Anna Tuluston kanssa, teki omat pukeutumissääntönsä eikä vaivaantunut laittamaan kravattia kaulaansa.

Älä dumppaa rakastasi kättelyyn

Kättelyssä kutsun saanut tulee ensimmäisenä vuorossa kättelemään presidenttiparia, ja sen jälkeen hän jää odottamaan muutamaksi sekunniksi puolisoaan, kunnes he kävelevät yhdessä pois tilanteesta.

Laulaja Anna Abreu kuitenkin dumppasi avopuolisonsa Panu Larnoksen rumasti kättelyyn.

Ei käsisuudelmia...

Säveltäjä Einojuhani Rautavaara moiskautti suudelman tasavallan presidentti Tarja Halosen kädelle. Etiketin mukaan huulet eivät saa edes hipaista kämmenselkää, vaan kyse on vain eleestä.

... eikä käsimerkkejä

Liki kahdelle miljonalle tv-katselijalle ei ole myöskään asiallista näytellä käsimerkkejä, vaikka ne olisivatkin rauhantahtoisia. Oma asiansa on tietenkin kansanedustaja Veltto Virtasen baskeri, josta emme pääse näemmä kulumallakaan eroon.

Älä jää poseeraamaan kameroille

Laulaja Laura Voutilainen kiinnitti huomiota niin kalaruotoisella puvullaan ja puudelikampauksellaan, mutta myös selkeällä kameroille poseeraamisellaan. Vieno hymy on ihan ok, mutta tällainen poseeraaminen ei kuulu Linnaan.

Ei hihnallisia käsilaukkuja!

Kansanedustaja Risto Aution puoliso Marianna kantoi rumasti käsilaukkuaan olalla. Perinteisesti ja etiketin mukaan iltapuvun kanssa valitaan niin sanottu kirjekuorimallinen laukku, jossa ei ole hihnaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara roikotteli myös hihnallista laukkuaan rumasti käsivarressaan. Mukana aviomies Seppo Seljavaara.

Pinssit eivät ole juhla-asun koriste

Vaikka kiroileva siili on suloinen kuin mikä, pinssi ei ole kuitenkaan koriste, joka kuuluu juhlapukuun. Sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi oli kiinnittänyt pinssin kuitenkin laukkuun eikä pukuun. Mukana miesystävä Jussi Kaloinen.

Ei liian avonaista!

Jörn Donnerin puoliso Bitte Westerlund pelästytti useat tv-katsojat huikean avonaisella asullaan, kun näytti siltä, että toppi tippuu minä hetkenä hyvänsä naisen päältä pois. Muutoinkaan tällainen avonaisuus ei sovi missään nimessä vuoden arvokkaimpaan juhlaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat