Haveritankkeri yhä paikoillaan

Perjantain vastaisena yönä väylältä sivuun ajaneen kreikkalaistankkerin pohjakosketuksen syyksi epäillään navigointivirhettä.

Öljytankkeri Propontis odottaa edelleen päätöstä siitä, mitä laivan raakaöljylastille tehdään.

Pohjakosketuksen saaneen tankkeri Propontiksen keulan painolastitankeissa on repeytymiä. Lisäksi aluksen oikealla sivulla on kaksi painaumaa. Sukeltajat tutkivat aluksen vaurioita yön aikana. Potkureissa ja peräsimessä ei havaittu vaurioita, ja aluksen ohjausjärjestelmä toimii normaalisti. Asiasta kertoo Suomen ympäristökeskus.

Alus seisoo edelleen ankkurissa Suomenlahdella eikä vuoda. Tankkeri sai pohjakosketuksen perjantain vastaisena yönä.

Luokituslaitos vaatii, että aluksen lasti pitää purkaa turvallisuussyistä.

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Merikarhu seuraa paikalla tilannetta. Paikalla on myös toinen tankkeri odottamassa pääsyä Kilpilahden satamaan.

Alus on ankkurissa keskellä Suomenlahtea noin 50 kilometriä Loviisan eteläpuolella. Laivalla on 25 hengen filippiiniläismiehistö ja kreikkalaispäällystö.

Kreikkalaisen Tsakos-varustamon tankkeri ajoi sivuun syväväylältä ja sai pohjakosketuksen Suomenlahden kansainvälisillä vesillä Suursaaren länsipuolella. Aluksen lastina on 100 000 tonnia raakaöljyä. Neste Oil oli vuokrannut aluksen kuljetuksia varten kreikkalaisvarustamolta.

Koiviston satamasta (Primorskista) Venäjältä lähtenyt 250-metrinen tankkeri oli matkalla Pohjanmerelle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat