Mainos

Hautala: Asuntokohussa tehtiin "Kallit" valtionyhtiöiden läpivalaisuun

Valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala toivoo, että Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen asuntokaupasta syntynyt kohu käynnistää perusteellisen läpivalaisun valtionyhtiöiden johtamiskulttuurissa.

Huomenta Suomen Torstaikabinetissa vierailleen Hautalan mielestä kohussa on samoja piirteitä kuin vaalirahakeskustelun alussa. Molemmissa tilanteissa kukaan ei ole rikkonut lain tai sääntöjen kirjainta.

- Minulla on vähän sellainen tunne, kuin oikeusministeri Tuija Braxilla sinä keväänä, kun yhdestä varomattomasta lausunnosta, tarkoitan kansanedustaja Timo Kallia, tuli vuosikymmenen tilaisuus pistää vaalirahoituslainsäädäntöä kuntoon, arvioi Hautala.

Käytännössä hyvän hallintotavan kirjaimen ja hengen välissä näyttää olevan vaikeasti tulkittava harmaa alue, missä ministerikin on joutunut kääntämään nopeassa tahdissa kelkkaansa.

- Havaitsin nopeasti, että tämä kauppa sotii kansalaisten yleistä oikeustajua vastaan, kun menin tulkitsemaan sitä aivan liian muodollisten hyvän hallinnon periaatteiden mukaan. Ajattelin, että kun näin todetaan, niin saadaan Finnairiin työrauha ja voidaan päästä muihinkin asioihin. Tämähän ei ollut lainkaan näin. Jouduin ottamaan aika reippaasti takaisin tätä lausuntoani ja aloittamaan nämä katumusharjoitukset, sanoo Hautala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.