Roope Salminen eli viikon dyykatulla ruoalla: "Jengi heittää älyttömästi syömäkelpoista kamaa roskikseen"

Torstaina 5. huhtikuuta Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa nähtiin, miten Roope Salminen pärjäsi elämällä viikon dyykatulla eli roskiksista etsityllä ruoalla.

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelman viidennen kauden kolmannessa jaksossa nähdään, miten Roope Salminen eli viikon ajan niin sanotusti dyykatulla eli roskiksista kaivetulla ruoalla.

– Tuli ainakin näkemisen arvoinen insertti. Se yllätti, että jokaisella dyykkausreissulla löytyi ruokaa, Salminen kertoo MTV.fille.

– Olihan se uudenlainen elämäntapa tällaiselle Woltin (ruoan tilaamisen tarkoitettu älypuhelinsovellus) hemmottelemalle urbaanille mammanpojalle.

Salminen kertoo, että isoin muutos viikon kestäneen dyykatulla ruoalla elämisen aikana oli se, että hän joutui kokkaamaan.

– Ravintoloista ei oikein dyykattavaa ruokaa löydy, joten ruoka oli harvoin sellaista, että sen olisi pystynyt suoraan syömään. Kyllä se aina kannatti valmistaa tavalla tai toisella, Roope kertoo.

Mikä oli suurin oppi, mikä Salmiselle jäi viikon dyykatulla ruoalla elämisen jälkeen mieleen?

– Se, että jengi heittää ihan vitusti syömäkelpoista ruokaa roskiin. En ole sen jälkeen heittänyt ruokaa pois. Pyrin syömään kaiken ja jos ei jaksa syödä kaikkea, laittaa ruoan rasiaan ja syö seuraavana päivänä. Hävikin määrä on käsittämätön, Salminen toteaa.

– On aivan sairasta, että meillä ei ole systeemiä siihen, että se ruoka, mikä kaupoilta esimerkiksi jää yli, hyödynnettäisiin. On paljon ihmisiä, joilla ei ole voimia kiertää tonkimassa takapihoilla roskiksia. Se on todella iso sääli ja toivoisin, että kuvaamamme insertti herättäisi ajatuksia tähän asiaan liittyen.

Kolmannessa EVS-jaksossa nähdään vieraina ohjaaja ja kirjailija Jussi Parviainen, vuoden naisartistin Emmalla palkittu Evelina sekä kauneusleikkauksiin koukuttunut ihmisbarbie Amanda Ahola.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla ja Katsomossa torstaisin kello 21 alkaen. Ohjelma on katsottavissa jälkikäteen myös C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat