Mainos

Haukiputaan koulupojille tuomiot

Kaksi haukiputaalaista koulupoikaa on saanut ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta.

Haukiputaalaiset 15- ja 16-vuotiaat koulupojat tuomittiin puolentoista vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, kuolemantuottamuksesta ja vahingonteosta. Tuomio luettiin Oulun käräjäoikeudessa tänään.

Pojat olivat menneet syyskuun alussa Haukiputaan Martinniemessä keski-ikäisen miehen asuntoon ja pahoinpitelivät ensin nyrkein asunnon haltijaa. Lyöntien jälkeen tuomitut poistuivat asunnosta ja jättivät uhrin verissään asuntoon.

Jonkin ajan kuluttua pojat palasivat ja löysivät asunnon haltijan avuttomana makaamasta olohuoneen lattialta. Kumpikin alkoi nyrkein ja potkimalla pahoinpidellä miestä uudelleen erittäin raa'alla ja julmalla tavalla. Potkuja ja iskuja kohdistettiin uhriin kymmeniä, ja niistä valtaosa osui päähän ja muualle ylävartaloon.

Uhri löydettiin seuraavana päivänä kuolleena asunnostaan. Ruumiinavauksessa välittömäksi kuolinsyyksi todettiin sydäninfarkti. Käräjäoikeuden mukaan pahoinpitelyssä saadut vammat vaikuttivat merkittävästi miehen kuolemaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.