Hattutemppusankari Aleksander Barkov pääsi huippuketjuun – "Kuin toteen käynyt unelma"

Aleksander Barkov tykitti komean hattutempun yön NHL-kierroksella.

Hattutempun yön NHL-kierroksella takonut Aleksander Barkov muodosti tehovitjan yhdessä tähtikaksikko Claude Giroux’n ja Jonathan Huberdeaun kanssa.

Barkov oli yön NHL-kierroksen suurin sankari, kun hän iski hattutempun New York Islandersin verkkoon. Suomalaistähti oli tunnettuun tapaansa vaatimaton suorituksestaan ja jakoi tunnustusta joukkuetovereilleen.

Barkov pääsi ottelun aikana samaan tehoketjuun tähtikaksikko Claude Giroux’n ja Jonathan Huberdeaun kanssa. Suomalaiskapteeni ylisti ketjutovereitaan vuolaasti.

– Luulen, että kuka tahansa haluaisi olla heidän kanssaan samassa ketjussa. Se on kuin toteen käynyt unelma. Tykkäämme pelata yhdessä. He puhuvat paljon ranskaa, joten minä en ymmärrä heitä, Barkov summasi hymyillen lehdistötilaisuudessa.

Jokaiseen Barkovin osumaan syöttöpisteen illan ottelussa saalistanut Huberdeau nousi 111 tehopisteellään NHL:n pistepörssin kärkeen. Florida-luotsi Andrew Brunette uskoo, että Barkov olisi samoissa teholukemissa, mikäli suomalaistähti ei olisi ollut alkukaudella sivussa loukkaantumisen vuoksi.

– Hän on hieno pelaaja ja näyttää sen joka ilta. Hänellä on ollut mahtava kausi. Jos hän olisi ollut koko kauden terve, hän varmaan olisi "Hubyn" kanssa taistelemasta pistepörssin voitosta, Brunette sanoo.

Barkov on tehnyt tällä kaudella 62 pelaamassaan ottelussa 85 (37+48) tehopistettä. Barkov on tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä 17. sijalla.

Lue myös:

    Uusimmat