NHL-suomalaistähti Aleksander Barkov mätti historialliset tehot – otti ennätysillan vastaan tutulla tyylillään

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov vietti hurjaa iltaa, kun hän nakutti tehot 0+5 ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Panthers vei ottelun nimiinsä lukemin 6-2.

Jutun alareunassa perjantai-illan Tulosruutu.

Barkovin ilta oli ennätyksellinen, sillä hän on Panthersin historiassa ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt keräämään kasaan viisi syöttöpistettä yhdessä ottelussa.

Barkoville itselle viiden tehopisteen ilta oli NHL-uran ensimmäinen.

23-vuotias suomalaishyökkääjä otti syöttöennätyksen vastaan tutulla tyylillään: todella nöyrästi.

– Totta kai tuo on kiva saavutus. Annoin kuitenkin vain kiekon omille pelaajillemme ja he tekivät maaleja. Olen kiitollinen heille, Barkov totesi vaatimattomasti Fox Sportsin mukaan.

Barkov on ollut viime aikoina hirmuisessa iskussa NHL:ssä. Suomalaishyökkääjä on takonut viimeisissä 12 ottelussa tehot 10+12=22. Nykyvireellään hän on koko NHL:n kuumin pelaaja.

– Tarvitsimme tuota tänään. Tarvitsimme jonkun, joka ottaa meidät reppuselkään. Se oli Barkovin ketju, ihan selkeästi, Panthersin päävalmentaja Bob Boughner hehkutti.

Kokonaisuudessaan Panthersin ykkösketju nakutti 12 pistettä. Barkovin vierellä kanadalaiselle Jonathan Huberdeaulle merkattiin tehot 1+3=4, kun taas venäläishyökkääjä Jevgeni Dadonov oli syöttämässä kolmea maalia (0+3).

Videolla perjantain loppuillan Tulosruutu:

Lue myös:

    Uusimmat